Ђоковићеве бројке од којих нема одбране!

Светски рекет број један би требало рутински да добије Андерсона.

Тенис 17.11.2018 | 18:15
Ђоковићеве бројке од којих нема одбране!
Буде ли као у финалу Вимблдона, нема бриге. Мада рече Новак Ђоковић да је Кевин Андерсон унапредио игру и да се показало како се Јужноафриканац не ослања искључиво на сервирс, светски број један је толики фаворит - по свим параметрима улога му пристаје – да би требало лагано да оправда тај статус у другом полуфиналу Мастерс купа.

Наш ас игра бајковито у другом делу 2018. Служи га сервис, ослања се и на проверени ритерн, гради поене као некад, а све побројано омогућило му је да у Лондону сва три противника (Џон Изнер, Александар Зверев и Марин Чилић) савлада тако што није изгубио сервис. Податак вредан дивљења добија на значају ако се посматра само последњи дуел са Хрватом, суштински без значаја, јер је пласман у полуфинале већ обезбеђен, али чињеница да на њему Новак освојио 31 узастопни поен на свој сервис илуструје колико је посвећен и мотивисан да сезону заврши не само као број један, већ и да лидерску позицију на АТП листи украси пехаром. Додатна инспирација Ђоковићу је у сазнању да би у евентуалном финалу имао прилику да освоји шести трофеј Мастерс купа и тако се изједначи са Роџером Федерером.

Што се тиче традиције, јасно је да је она на страин Новака, о чему сведочи податак да је од Андерсонаизгубио још давен 2008. на Мастерсу у Мајамију, после чега га је тукао седам пута узастопно, укључујући два овосезонска меча: поменуто финале Вимблдона и четвртфинале Шангаја, где је по општим оценама Ђоковић приказао најбољи тенис после дужег времена. И још нешто, од тих седам победа над Андерсоном чак чест је било без изгубљеног сета!

То довољно говори.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар