Đokovićeve brojke od kojih nema odbrane!

Svetski reket broj jedan bi trebalo rutinski da dobije Andersona.

Tenis 17.11.2018 | 18:15
Đokovićeve brojke od kojih nema odbrane!
Bude li kao u finalu Vimbldona, nema brige. Mada reče Novak Đoković da je Kevin Anderson unapredio igru i da se pokazalo kako se Južnoafrikanac ne oslanja isključivo na servirs, svetski broj jedan je toliki favorit - po svim parametrima uloga mu pristaje – da bi trebalo lagano da opravda taj status u drugom polufinalu Masters kupa.

Naš as igra bajkovito u drugom delu 2018. Služi ga servis, oslanja se i na provereni ritern, gradi poene kao nekad, a sve pobrojano omogućilo mu je da u Londonu sva tri protivnika (Džon Izner, Aleksandar Zverev i Marin Čilić) savlada tako što nije izgubio servis. Podatak vredan divljenja dobija na značaju ako se posmatra samo poslednji duel sa Hrvatom, suštinski bez značaja, jer je plasman u polufinale već obezbeđen, ali činjenica da na njemu Novak osvojio 31 uzastopni poen na svoj servis ilustruje koliko je posvećen i motivisan da sezonu završi ne samo kao broj jedan, već i da lidersku poziciju na ATP listi ukrasi peharom. Dodatna inspiracija Đokoviću je u saznanju da bi u eventualnom finalu imao priliku da osvoji šesti trofej Masters kupa i tako se izjednači sa Rodžerom Federerom.

Što se tiče tradicije, jasno je da je ona na strain Novaka, o čemu svedoči podatak da je od Andersonaizgubio još daven 2008. na Mastersu u Majamiju, posle čega ga je tukao sedam puta uzastopno, uključujući dva ovosezonska meča: pomenuto finale Vimbldona i četvrtfinale Šangaja, gde je po opštim ocenama Đoković prikazao najbolji tenis posle dužeg vremena. I još nešto, od tih sedam pobeda nad Andersonom čak čest je bilo bez izgubljenog seta!

To dovoljno govori.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar