Реакција као лијек...

Долази Морнар, а с њим се никад не зна. . .

Кошарка 17.11.2018 | 15:45
Реакција као лијек...
Не цветају у Еврокупу, а како победе у Јадранској лиги нису дале жељени ефекат након пораза од Бреше, односно Улма, после убедљивог пораза од Монака кошаркаши Црвене звезде треба да пронађу начин да против Морнара (ТВ Спортклуб, 19.00) споје лепо и корисно. Да остану на победничком путу. Да реакцијом залече ране и коначно врате култ заједништва који се последњих седмица изгубио.

Признали су играчи Црвене звезде да су упали у колотечину где је одбрана постала тема за избегавање, што се одразило на резултате и игре. Схватили су да нешто мора да се промени драстично, тачније да кроз предани рад на тренинзима покажу да нису заборавили како се брани кош и помаже саиграчу у невољи. Између утакмице са Монаком и Морнаром проћи ће безмало три пуна дана. Довољно времена да се обнови градиво из основа одбране, што ће вечерас бити неопходно, с обзиром да у госте долази екипа чија је основа функционисања брза, на моменте и хаотична кошарка, с много упућених шутева са дистанце. 

"На нама је да добром, чврстом, контролисаном игром дођемо до бодова. Потребно је да смањимо број грешака, у Еврокупи их имамо 17 по мечу. И наравно, да исконтролишемо њихову брзу игру и велики број покушаја за три поена", снатра Милан Томић и истиче:

"Треба да се реагује после Монака. Био је то први пораз код куће. Ми смо и рекли на почетку сезоне, биће и успона и падова. У овом тренутку не могу да кажем да је то пад, то је само једна лоше одиграна утакмица. Мада, сад ће неко да каже да је и против Улма било лоше, али ми смо псоле тога одиграли боље против Олимпије".

Дакле - реакција као лек. Да се заборави Улм, да се избрише сећање на Монако и против ривала који просечно бележи 83 поена у Јадранској лиги ограничи простор за решавање задатака, пре свега умањи ефикасност у шуту ван линије 6,75 метара. Проблем више биће вероватно одсуство Дејана Давидовца и Алексе Раданова због повреда. 

„Привилегија је играти у Пиониру. Милије би ми било да је Звезда добила Монако у Еврокупу, имали бисмо неке веће шансе. Овако, Звезда ће, очекујем, подићи мобилност на највиши могући ниво. Београђани су најспремније ушли у АБА лигу и уз квалитет који поседују јасно је због чега немају још ниједан пораз. Ми долазимо у измењеном саставу, са двојицом нових играча, Брауном и Санеом, има напретка у нашој игри, али ће нам требати још времена да све дође на своје место. У овом мечу, пре свега, од Црвене звезде зависи колико ће нам дозволити да се размахнемо и наметнемо своју игру. У сваком случају, идемо да се надигравамо, као и са сваком другом екипом, јер имамо квалитет да се измеримо са свима“, поручује тренер гостију Михаило Павићевић.

Са двојицом нових играча, а посебно бившим најбољим стрелцем Евролиге Бобијем Брауном Морнар је добио још више нападачких могућности, с тим што у свему можда највише трпи Урош Луковић, коме остаје нимало лака улога да се под кошем рве с Мајком Цирбесом, Мајклом Оџом, те Душаном Ристићем. 

Морнар у Београд стиже на таласу доброг расположења после важне победе над Торином у Еврокупу, што може да буде гарант занимљивог и неизвесног окршаја. Истина, Црвена звезда никада досад није поражена од Морнара у главном граду Србије, па ће тежити да остане на истим таласним дужинама и после ове утакмице. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар