Reakcija kao lijek...

Dolazi Mornar, a s njim se nikad ne zna. . .

Košarka 17.11.2018 | 15:45
Reakcija kao lijek...
Ne cvetaju u Evrokupu, a kako pobede u Jadranskoj ligi nisu dale željeni efekat nakon poraza od Breše, odnosno Ulma, posle ubedljivog poraza od Monaka košarkaši Crvene zvezde treba da pronađu način da protiv Mornara (TV Sportklub, 19.00) spoje lepo i korisno. Da ostanu na pobedničkom putu. Da reakcijom zaleče rane i konačno vrate kult zajedništva koji se poslednjih sedmica izgubio.

Priznali su igrači Crvene zvezde da su upali u kolotečinu gde je odbrana postala tema za izbegavanje, što se odrazilo na rezultate i igre. Shvatili su da nešto mora da se promeni drastično, tačnije da kroz predani rad na treninzima pokažu da nisu zaboravili kako se brani koš i pomaže saigraču u nevolji. Između utakmice sa Monakom i Mornarom proći će bezmalo tri puna dana. Dovoljno vremena da se obnovi gradivo iz osnova odbrane, što će večeras biti neophodno, s obzirom da u goste dolazi ekipa čija je osnova funkcionisanja brza, na momente i haotična košarka, s mnogo upućenih šuteva sa distance. 

"Na nama je da dobrom, čvrstom, kontrolisanom igrom dođemo do bodova. Potrebno je da smanjimo broj grešaka, u Evrokupi ih imamo 17 po meču. I naravno, da iskontrolišemo njihovu brzu igru i veliki broj pokušaja za tri poena", snatra Milan Tomić i ističe:

"Treba da se reaguje posle Monaka. Bio je to prvi poraz kod kuće. Mi smo i rekli na početku sezone, biće i uspona i padova. U ovom trenutku ne mogu da kažem da je to pad, to je samo jedna loše odigrana utakmica. Mada, sad će neko da kaže da je i protiv Ulma bilo loše, ali mi smo psole toga odigrali bolje protiv Olimpije".

Dakle - reakcija kao lek. Da se zaboravi Ulm, da se izbriše sećanje na Monako i protiv rivala koji prosečno beleži 83 poena u Jadranskoj ligi ograniči prostor za rešavanje zadataka, pre svega umanji efikasnost u šutu van linije 6,75 metara. Problem više biće verovatno odsustvo Dejana Davidovca i Alekse Radanova zbog povreda. 

„Privilegija je igrati u Pioniru. Milije bi mi bilo da je Zvezda dobila Monako u Evrokupu, imali bismo neke veće šanse. Ovako, Zvezda će, očekujem, podići mobilnost na najviši mogući nivo. Beograđani su najspremnije ušli u ABA ligu i uz kvalitet koji poseduju jasno je zbog čega nemaju još nijedan poraz. Mi dolazimo u izmenjenom sastavu, sa dvojicom novih igrača, Braunom i Saneom, ima napretka u našoj igri, ali će nam trebati još vremena da sve dođe na svoje mesto. U ovom meču, pre svega, od Crvene zvezde zavisi koliko će nam dozvoliti da se razmahnemo i nametnemo svoju igru. U svakom slučaju, idemo da se nadigravamo, kao i sa svakom drugom ekipom, jer imamo kvalitet da se izmerimo sa svima“, poručuje trener gostiju Mihailo Pavićević.

Sa dvojicom novih igrača, a posebno bivšim najboljim strelcem Evrolige Bobijem Braunom Mornar je dobio još više napadačkih mogućnosti, s tim što u svemu možda najviše trpi Uroš Luković, kome ostaje nimalo laka uloga da se pod košem rve s Majkom Cirbesom, Majklom Odžom, te Dušanom Ristićem. 

Mornar u Beograd stiže na talasu dobrog raspoloženja posle važne pobede nad Torinom u Evrokupu, što može da bude garant zanimljivog i neizvesnog okršaja. Istina, Crvena zvezda nikada dosad nije poražena od Mornara u glavnom gradu Srbije, pa će težiti da ostane na istim talasnim dužinama i posle ove utakmice. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar