Шта у Канади кажу о Милану Борјану?

Због њега нас више поштују у свету! Звездин чувар мреже постао прва звезда и у другој отаџбини!

Фудбал 17.11.2018 | 15:15
Шта у Канади кажу о Милану Борјану?
Већ две сезоне Милан Борјан ужива у најлепшим тренуцима каријере. Репрезентатац Канаде брендирао је своје име на европској мапи, после сјајних одбрана ове и прошле сезоне у Црвеној звезди. Глас о његовим фантастичним издањима Милана Борјана,  посебно у Лиги шампиона, брзо се пренео до његове друге домовине, Канаде.

Звездин чувар мреже вратио се у национални тим те земље после одсуства у октобру. Прошлог месеца Канађани су желели да „испоштују“ Алесандра Бустија, Јувентусово дете од кога очекују много у будућности.

Међутим, Милан Борјан је садашњост Канаде. Он ће бити на голу зе селекције у вечерашњем окршају против Сент Китса у оквиру КОНКАКАФ квалификација.

„Имам много искуства које сам стекао на међународној сцени. Осећам се као један од лидера ове генерације који могу да помогну остатку тима и млађим играчима. Када будем завршио репрезентативну каријеру надам се да ће они следити мој пут“, поручио је Милан Борјан.

Србин из Книна стигао је у Канаду са 13 година. Његова породица је у тој земљи пронашла мир и стабилност после ратних разарања на подручју Српске Крајине.

„Увек сам срећан када дођем да играм за Канаду. Ова земља је дала много мени и мојој породици. Имам велико искуство, надам се да сам се бар делимично одужио“.

Најталентованији канадски голман Алесандар Бусти тренутно није са А селекцијом. Бранио је за вршњаке. Борјан се за место међу стативама бори са Симоном Томасом из норвешког Стромена и Крепауом.

„Имамо добре голмане и боримо за за место на сваком тренингу. За сада сам у малој предности испред њих због великог интернационалног искуства... Међутим, Канада има сјајну будућност када је реч о голманима“.

Канада добро гура са селектором Џоном Хердманом. Енглез је у јануару преузеро кормило и одмах позвао Милана Борјана.

„Када сам спустио телефон после нашег разговора осетио сам велику страст. Схватио сам да Борјан жели да са Канадом направи резултате које нико раније није направио. Он већ много ради за нас. Због играча као што је он више поштују канадски фудбал у велом свету“, поручио је селектор Канаде.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар