Šta u Kanadi kažu o Milanu Borjanu?

Zbog njega nas više poštuju u svetu! Zvezdin čuvar mreže postao prva zvezda i u drugoj otadžbini!

Fudbal 17.11.2018 | 15:15
Šta u Kanadi kažu o Milanu Borjanu?
Već dve sezone Milan Borjan uživa u najlepšim trenucima karijere. Reprezentatac Kanade brendirao je svoje ime na evropskoj mapi, posle sjajnih odbrana ove i prošle sezone u Crvenoj zvezdi. Glas o njegovim fantastičnim izdanjima Milana Borjana,  posebno u Ligi šampiona, brzo se preneo do njegove druge domovine, Kanade.

Zvezdin čuvar mreže vratio se u nacionalni tim te zemlje posle odsustva u oktobru. Prošlog meseca Kanađani su želeli da „ispoštuju“ Alesandra Bustija, Juventusovo dete od koga očekuju mnogo u budućnosti.

Međutim, Milan Borjan je sadašnjost Kanade. On će biti na golu ze selekcije u večerašnjem okršaju protiv Sent Kitsa u okviru KONKAKAF kvalifikacija.

„Imam mnogo iskustva koje sam stekao na međunarodnoj sceni. Osećam se kao jedan od lidera ove generacije koji mogu da pomognu ostatku tima i mlađim igračima. Kada budem završio reprezentativnu karijeru nadam se da će oni slediti moj put“, poručio je Milan Borjan.

Srbin iz Knina stigao je u Kanadu sa 13 godina. Njegova porodica je u toj zemlji pronašla mir i stabilnost posle ratnih razaranja na području Srpske Krajine.

„Uvek sam srećan kada dođem da igram za Kanadu. Ova zemlja je dala mnogo meni i mojoj porodici. Imam veliko iskustvo, nadam se da sam se bar delimično odužio“.

Najtalentovaniji kanadski golman Alesandar Busti trenutno nije sa A selekcijom. Branio je za vršnjake. Borjan se za mesto među stativama bori sa Simonom Tomasom iz norveškog Stromena i Krepauom.

„Imamo dobre golmane i borimo za za mesto na svakom treningu. Za sada sam u maloj prednosti ispred njih zbog velikog internacionalnog iskustva... Međutim, Kanada ima sjajnu budućnost kada je reč o golmanima“.

Kanada dobro gura sa selektorom Džonom Herdmanom. Englez je u januaru preuzero kormilo i odmah pozvao Milana Borjana.

„Kada sam spustio telefon posle našeg razgovora osetio sam veliku strast. Shvatio sam da Borjan želi da sa Kanadom napravi rezultate koje niko ranije nije napravio. On već mnogo radi za nas. Zbog igrača kao što je on više poštuju kanadski fudbal u velom svetu“, poručio je selektor Kanade.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar