Велико признање за филм "250 степеника" у Милану!

Документарни филм продукције ПГМнетwорк о шампионској генерацији југословенских кошаркаша у најужој конкуренцији за Гран при награду фестивала у Милану.

Кошарка 17.11.2018 | 22:15
Велико признање за филм "250 степеника" у Милану!
Иако је премијеру имао пре више од годину дана, документарни филм "250 степеника" не престаје да одушевљава публику и стручни жири. 

Последњу у низу похвала за величанствено приказану причу о генерацији кошаркаша која је 1987. освојила Светско првенство у Бормију, екипа продукције ПГМнетwорк заслужила је у Милану, на 36. међународном фестивалу спортског филма ФИЦТС. 

После свечане премијере филма, београдска продукција овенчана је Медаљом части која је српског представника уврстила међу највеће фаворите за освајање Гран при награде.

Организатори фестивала нису указали част само представницима продукције ПГМнетwорк, већ и Александру Ђорђевићу, једном од актера овог документарца.

И Сале заплакао: 250 степеника, филм о мајсторима!
 
Селектор Србије уврштен је у кућу славних миланског фестивала, где му друштво праве Јелена Ишинбајева, Франко Барези, Сергеј Бупка, Јохан Кројф, Предраг Саша Даниловић, Хју Лори….

Поред Ђорђевића, његове породице и пријатеља, свечаној пројекцији филма "250 степеника" у Милану присуствовала је још једна српска спортска звезда овог града - Дејан Станковић, као и учесници Светског првенства у Бормију 1987. бивши репрезентативац Италије Давиде Песина и селектор те генерације, Филипо Фаина.

"Драго ми је што сам филм поново погледао у граду у којем живим. Сваки пут када гледам '250 степеника' снажно проживљавам све емоције које носи овај филм. '250 степеника' погађа директно у срце и свака част екипи ПГМнетwорка на обављеном послу", истакао је Александар Ђорђевић.

Иако тема није фудбалска, препун утисака после пројекције био је и Дејан Станковић.

"Срећан сам због вас, екипе која је радила овај филм. Знам да сте уложили много труда, да је било потребно пуно 'гимнастике' да би се ова прича испричала. Кроз причу ових легендарних кошаркаша, гледалац може да осети емоцију и пожртовање фантастичног тима из Бормија", рекао је Станковић.

Филм је сада у главној конкуренцији, а одлука о победнику миланског фестивала спортског филма биће бјављена у понедељак 19. новембра. Документарни филм "250 степеника" потписују аутор Владимир Пајић и редитељ Владимир Курћубић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар