Veliko priznanje za film "250 stepenika" u Milanu!

Dokumentarni film produkcije PGMnetwork o šampionskoj generaciji jugoslovenskih košarkaša u najužoj konkurenciji za Gran pri nagradu festivala u Milanu.

Košarka 17.11.2018 | 22:15
Veliko priznanje za film "250 stepenika" u Milanu!
Iako je premijeru imao pre više od godinu dana, dokumentarni film "250 stepenika" ne prestaje da oduševljava publiku i stručni žiri. 

Poslednju u nizu pohvala za veličanstveno prikazanu priču o generaciji košarkaša koja je 1987. osvojila Svetsko prvenstvo u Bormiju, ekipa produkcije PGMnetwork zaslužila je u Milanu, na 36. međunarodnom festivalu sportskog filma FICTS. 

Posle svečane premijere filma, beogradska produkcija ovenčana je Medaljom časti koja je srpskog predstavnika uvrstila među najveće favorite za osvajanje Gran pri nagrade.

Organizatori festivala nisu ukazali čast samo predstavnicima produkcije PGMnetwork, već i Aleksandru Đorđeviću, jednom od aktera ovog dokumentarca.

I Sale zaplakao: 250 stepenika, film o majstorima!
 
Selektor Srbije uvršten je u kuću slavnih milanskog festivala, gde mu društvo prave Jelena Išinbajeva, Franko Barezi, Sergej Bupka, Johan Krojf, Predrag Saša Danilović, Hju Lori….

Pored Đorđevića, njegove porodice i prijatelja, svečanoj projekciji filma "250 stepenika" u Milanu prisustvovala je još jedna srpska sportska zvezda ovog grada - Dejan Stanković, kao i učesnici Svetskog prvenstva u Bormiju 1987. bivši reprezentativac Italije Davide Pesina i selektor te generacije, Filipo Faina.

"Drago mi je što sam film ponovo pogledao u gradu u kojem živim. Svaki put kada gledam '250 stepenika' snažno proživljavam sve emocije koje nosi ovaj film. '250 stepenika' pogađa direktno u srce i svaka čast ekipi PGMnetworka na obavljenom poslu", istakao je Aleksandar Đorđević.

Iako tema nije fudbalska, prepun utisaka posle projekcije bio je i Dejan Stanković.

"Srećan sam zbog vas, ekipe koja je radila ovaj film. Znam da ste uložili mnogo truda, da je bilo potrebno puno 'gimnastike' da bi se ova priča ispričala. Kroz priču ovih legendarnih košarkaša, gledalac može da oseti emociju i požrtovanje fantastičnog tima iz Bormija", rekao je Stanković.

Film je sada u glavnoj konkurenciji, a odluka o pobedniku milanskog festivala sportskog filma biće bjavljena u ponedeljak 19. novembra. Dokumentarni film "250 stepenika" potpisuju autor Vladimir Pajić i reditelj Vladimir Kurćubić.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar