НО смијенио директора Шума

Надзорни одбор ЈП Шуме Републике Српске разријешио је генералног директора овог предузећа Ристу Марића и именовао за вршиоца дужности Зорана Стојчића, досадашњег извршног директора у предузећу, потврђено је за РТРС.

Република Српска 16.11.2018 | 11:09
НО смијенио директора Шума
Марић је, између осталог, смијењен са ове функције и због проблема који се дешавају у Шумском газдинству "Клековача - Потоци" из Источног Дрвара.
 
Радници овог шумског газдинства протестују већ 16 дана, јер је вршилац дужности директора Никола Јанковић отпустио раднике из Дрвара и Источног Дрвара и довео раднике из других општина, углавном из Рибника.

"Та ситуација није ријешена како је налагало ресорно министарство. Јуче су људи из Министарства дошли са налогом да Милан Кецман преузме функцију вршиоца дужности директора Шумског газдинства, а директор је послао комисију са другим налогом да на ту позицију дође Никола Стојаковић, економиста из Рибника. Тако раније није било договорено", навео је раније извор Срне из "Шума Српске".

Он је истакао да радници Шумског газдинства "Клековача-Потоци" и даље траже заштиту својих права и да буде смијењен вршилац дужности директора Никола Јанковић.
 
Марић је кадар Социјалистичке партије. Ово је још једна смјена која се најављивана претходних дана, јер је и Марић у групи "мангупа" како их је назвао Милорад Додик а који су наводно радили против кандидата СНСД-а.

(БН/РТРС)

Коментари / 19

Оставите коментар
Name

ПРИЈЕДОР

16.11.2018 10:29

Оде Ристооооооооооо !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Клековача

16.11.2018 11:05

Дубока ја шума Клековачка. Многи су залутали у њој кад дођу са стране покушавају да је пређу сами без локалних водича!!!

Name

Ето

16.11.2018 11:20

Скоро се Ристо прави луд на конференцији када га новинар пита да ли је чуо да ће бити смијењен. Као није чуо па пита новинара одакле ти информације... Ето Ристо сад си чуо

Name

Боба

16.11.2018 10:50

Пуна коалиција мангупаааа!!и плус ови прелетаци!!!!!!!а сви добро корумпирани требају пред закон под хитно одговорност и врацање имовине не законито стецене!!али по њиховом закону само премјестај у друге фотеље!!!то им је највеца казна!!!!које бахацење безакоње лоповлук на свим нивоима!!!има ли краја лоповлуку у коалицији!!а ево и прелетаца групису се да буду јос јаци!!!! Не треба висе ни куповати нуде се сами само да застите свој капитал незаконито стецен!под окриљем власти!!или коалиције!!!народ је видио њихов рад и резултате њиховог рада!!!и то добро да це остати у историји записано као наук будуцим поколењима!!Растјераним по цијелом свијету!опљацканим и обесправљеним !у рату и после рата до данас!!!лопови царују на овим просторима под окриљем дрзавног апарата корумпираног!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Буква

16.11.2018 10:55

Не дај се Рики дико наша, они те руше иако имаш резултат иза себе. Не могу се поморити с тим. Али зато им покажи зубе сад у НСРС. Избаци на видјело све сто знаш. Нарочито покажи зубе својој странци која ти то смјеста иза ледја. Шта је СП учинила за тебе да те заштити? Ништа. А ти за њу...хммм...сјети се само кампање и свог доприноса. Нека ти наук буде Неђо Милаковиц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Несо Република Српска

16.11.2018 11:03

Сељацина модрицка,јос кад би била која пријава,а надам се да хоце!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Р

16.11.2018 11:21

Је ли истина да је повалио људе и у свом предузецу?

Name

@Роки

16.11.2018 11:31

Па никад ништа није ни чинио за народ, ради за плату , сокови потонули а и брстио шуму мало више ,па могуће и затвора да заради.

Name

Смјена фотељаша

16.11.2018 12:37

Који је директор одговарао у овом друштву? Ово је само прегруписавање по фотељама, свакако на боље. Многи тзв функционери, који су неку фирму ојадили, само су као скинути са функције и углавном постављени за савјетнике новим директорима...

Name

Владо Павловић

16.11.2018 11:23

Говорио сам ја Ристи да ће бити на трансфер листи!

ОДГОВОРИТЕ
Name

страшно

16.11.2018 11:24

Овај је био добар послушник за лопове РС слиједи унапређење на вишу функцију од нас криминалаца на власти у РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

16.11.2018 11:37

ОВАЈ ЈЕ ДАВНО ТРЕБАО ИЋИ У АД АКТА.КАО ДВЕ ФУНКЦИЈЕ ДИРЕКТОР И ПОСЛАНИК НЕ ЗНА ГДЈЕ ЋЕ ПРИЈЕ,ТРЕБА ЧОВИЈЕК РАЗМИСЛИТИ. ГДЈЕ ЈЕ ОДГОВОРНОСТ.ШУМЕ СУ СВЕ ПОКРАДЕНЕ.ТО ЗНА СВАКА БУДАЛА.ГДЈЕ ЈЕ ОДГОВОРНОСТ.У НАС СВЕ МЕДИСКИ ФУНКЦИЈОНИШЕ ДО ПЕРФЕКЦИЈЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Некко

16.11.2018 11:40

Јбг дрварцани, и Стојициц је из Рибника!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шумар

16.11.2018 12:48

Нема везе одакле је ако ради како треба. Рибницани су добри људи. Проблем су лопине којих има и у Рибнику и Дрвару против којих су се радници дигли. Сутра долази Кецман кога су радници и тразили и све се враћа у нормалу а генерални директор сума ма ко био када су у питању кадровска рјесења првенствено мора да уважава пословне резултате који су у овом газдинству међу ријеткима били позитивни а онда измедју осталог да уважава и локалну заједницу у којој газдинство функционисе а не да у локалне заједнице шаље људе са стране који це правити раздор натурајуци одлуке одређених интересних група са стране који су у супротности са интересима локалне заједнице.

Name

рибар

16.11.2018 11:47

Нема тог директора који ће сачувати шуме и остале природне ресурсе, ако контролу над њима не буду вршили они који су се као партија због тога и основали. Расподјела директорских мјеста у јавним предузећима која газдују ПРИРОДНИМ РЕСУРСИМА не иде по стручности и јасном програму очувања, ревитализације и контролисаног коришћења ШУМА и осталих ресурса. То се сматра коалиционим ПЛИЈЕНОМ, зато одговорно тврдим САМО ЗЕЛЕНИ кроз свој ЈАСАН ПРОГРАМ и супер одговоран рад могу сачувати ШУМЕ, пољопривредно земљиште, ријеке, изворе и питке воде и остало народно благо и тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре: рибар

16.11.2018 13:03

Не, не иде (а ни не треба да иде) по струцност, вец по ПЛАНУ УНИСТАВАЊА СВЕГА СТО ЈЕ СРПСКО. Власт је то прихватила, а народ је то ПРИХВАТИО. И за све ово не треба кривити Додика, вец НАРОД који имаоносто је заслузио.

Name

кебаб

16.11.2018 11:50

Кад ће да се преиспита крађа у шумама Клековаче? Гдје је лопов Бјељац? Коме Миле Марчета и љубавница Милка сређују послове? 300 хиљада марака за зграду општине и 10 запослених. Доводе се сезонски (не)радници из Дрвара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нови Град

16.11.2018 11:54

Имамо и ми свога Ристу дезертера Гојиц Дуска,цовјек је са непознатим концептом моралне одговорности. Гледам га неки дан ни Тито му није раван ,диго главу до неба, Побјегосе у Бањалуку он и бивса нацелница Рајлицка ,куписе станове ,одавде се народ исели .Некад прије је имао масине сигерице и сио одијела. Требао је овдје направити неки текстелни погон да овај народ са села заполи, био је добар кројац .Прицају људи да се добро снасао у том путарском предузецу ,сигурно други раде за њега .Не сије се тамо конфекција и не раде корекције одјевних предмета . Ајде аБд и ја цу се негдје скрасити и наци макар да сисам ограду поред пута .Звуци невјероватно али истинито.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Прут

17.11.2018 15:30

Ко се Петра латио ко прут се осусио . Сетимо се свих његових сарадника које је изварао од Драгутина Илица до ... Цак је И Скока довео пред врата робије ....

ОДГОВОРИТЕ