Лондон: Тим одиграо и за Федерера!

Ако победи у петак увече. . .  Аустријанац савладао и елиминисао Кеија Нишикорија са завршног турнира. Нишикори блед и против Тима, Федерер једном ногом у полуфиналу! Аустријски тенисер Доминик Тим победио је Јапанца Кеија Нишикорија са 2-0 у сетовима у групи "Лејтон Хјуит" на Завршном мастерсу.

Тенис 15.11.2018 | 17:45
Лондон: Тим одиграо и за Федерера!
Роџер Федерер са задовољством је испратио меч Доминик Тим - Кеи Нишикори (6:1, 6:4), који је отворио такмичарски петак у појединачној конкуренцији.

Аустријанац је савладао Јапанца, избацио га са турнира и његов тријумф омогућава Федереру да буде први у групи "Лејтон Хјуит" ако касније током вечери савлада Кевина Андерсона.

Штавише, Федереру је сада за пласман довољан и сет у том дуелу, с тим да би шестоструки шампион тако прошао као другопласирани.

Нишикори је у првом колу шокирао Швајцарца, али је пре Тима изгубио и у мечу против Андерсона (6:0, 6:1).

Тим је остварио своју прву победу на Завршном мастерсу резултатом 6:1, 6:4 и оставио себе у каквој-таквој игри за полуфинале.

Нишикори је, после велике победе у првом колу над Роџером Федерером, прво бламантно изгубио од Кевина Андерсона (6:0, 6:1), а сада је пружио тек мало бољу партију.

Оба тенисера су имали своје прилике за брејк у првом сету, али је Тим био одлучнији и сигурнији, те поприлично убедљиво решио тај део игре у своју корист.

У другом сету ништа боље није било по Јапанца. Доминик је наставио да притиска евидентно индиспонираног Нишикорија све док није направио брејк у седмом гему сета, који му је био довољан да нешто касније оконча дуел у своју корист.

Стање у групи "Лејтон Хјуит" пред последњи меч исте у којем играју Кевин Андерсон и Роџер Федерер је следеће:

1. Кевин Андерсон 2 2 0 4:0
2. Роџер Федерер 2 1 1 2:2
3. Доминик Тим 3 1 2 2:4
4. Кеи Нишикори 3 1 2 2:4

Како каже рачуница, Кевин Андерсон је обезбедио учешће у полуфиналу, али не и прво место. Уколико Федерер победи у њиховом дуелу, који је на програму од 21.00, било којим резултатом, њих двојица иду у полуфинале, док Швајцарцу одговара и пораз од 2-1.

Једини начин да Федерер не прође даље је да Јужноафриканац дође до победе у два сета и да притом то буде са осам гемова разлике или убедљивије.

Нишикори је после другог убедљивог пораза завршио такмичење, с обзиром да има најгори гем количник од свих директних ривала за полуфинале.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар