London: Tim odigrao i za Federera!

Ako pobedi u petak uveče. . .  Austrijanac savladao i eliminisao Keija Nišikorija sa završnog turnira. Nišikori bled i protiv Tima, Federer jednom nogom u polufinalu! Austrijski teniser Dominik Tim pobedio je Japanca Keija Nišikorija sa 2-0 u setovima u grupi "Lejton Hjuit" na Završnom mastersu.

Tenis 15.11.2018 | 17:45
London: Tim odigrao i za Federera!
Rodžer Federer sa zadovoljstvom je ispratio meč Dominik Tim - Kei Nišikori (6:1, 6:4), koji je otvorio takmičarski petak u pojedinačnoj konkurenciji.

Austrijanac je savladao Japanca, izbacio ga sa turnira i njegov trijumf omogućava Federeru da bude prvi u grupi "Lejton Hjuit" ako kasnije tokom večeri savlada Kevina Andersona.

Štaviše, Federeru je sada za plasman dovoljan i set u tom duelu, s tim da bi šestostruki šampion tako prošao kao drugoplasirani.

Nišikori je u prvom kolu šokirao Švajcarca, ali je pre Tima izgubio i u meču protiv Andersona (6:0, 6:1).

Tim je ostvario svoju prvu pobedu na Završnom mastersu rezultatom 6:1, 6:4 i ostavio sebe u kakvoj-takvoj igri za polufinale.

Nišikori je, posle velike pobede u prvom kolu nad Rodžerom Federerom, prvo blamantno izgubio od Kevina Andersona (6:0, 6:1), a sada je pružio tek malo bolju partiju.

Oba tenisera su imali svoje prilike za brejk u prvom setu, ali je Tim bio odlučniji i sigurniji, te poprilično ubedljivo rešio taj deo igre u svoju korist.

U drugom setu ništa bolje nije bilo po Japanca. Dominik je nastavio da pritiska evidentno indisponiranog Nišikorija sve dok nije napravio brejk u sedmom gemu seta, koji mu je bio dovoljan da nešto kasnije okonča duel u svoju korist.

Stanje u grupi "Lejton Hjuit" pred poslednji meč iste u kojem igraju Kevin Anderson i Rodžer Federer je sledeće:

1. Kevin Anderson 2 2 0 4:0
2. Rodžer Federer 2 1 1 2:2
3. Dominik Tim 3 1 2 2:4
4. Kei Nišikori 3 1 2 2:4

Kako kaže računica, Kevin Anderson je obezbedio učešće u polufinalu, ali ne i prvo mesto. Ukoliko Federer pobedi u njihovom duelu, koji je na programu od 21.00, bilo kojim rezultatom, njih dvojica idu u polufinale, dok Švajcarcu odgovara i poraz od 2-1.

Jedini način da Federer ne prođe dalje je da Južnoafrikanac dođe do pobede u dva seta i da pritom to bude sa osam gemova razlike ili ubedljivije.

Nišikori je posle drugog ubedljivog poraza završio takmičenje, s obzirom da ima najgori gem količnik od svih direktnih rivala za polufinale.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar