''Орлићи'' пали у Црној Гори!

Минималан пораз нове генерације "Орлића" у Црној Гори! Млада фудбалска репрезентација Србије поражена је од Црне Горе 1:0 (0:0), у пријатељском мечу у Петровцу.

Фудбал 15.11.2018 | 18:15
''Орлићи'' пали у Црној Гори!
Једини гол на мечу постигут је из пенала у десетом минуту другог полувремена.

Тим Горана Ђоровића, који је већ изборио пласман на У21 Европско првенство, чинили су углавном младићи који ће бити окосница тима у наредном квалификационом циклусу, играчи рођени после 1998. године.

"Орлиће" очекује још један тест меч, против Македоније у Подгорици у петак (13х).

Српске наде се нису прославиле у Црној Гори. Генерација играча рођених 1998. године и млађи, која ће добити шансу у наредном циклусу квалификација, поражена је у Петровцу од одговарајуће селекције Црне Горе - 0:1.

Прилично изненађујући резултат, с обзиром да је Горан Ђоровић на распологању имао врло респектабилан тим предвођен Јовељићем, Петровићем, Аџићем, Терзићем...

Црна Гора је до гола стигла после грешке Машовића који је скривео пенал. Најстрожу казну у погодак је претворио Илија Вукотић.

Орлићи су током читавог меча били за нијансу бољи ривал. Током првог полувремена најагилнији у редовима Србије био је Лука Аџић. После његовог корнера у доброј ситуацији је био штопер Пролетера из Слане БареЗарија Ламбулић. Његов ударац је завршио на стативи.

Покушао је изменама Горан Ђоровић да продрма нашу селекцију. Нападач Јовељић се трудио мада није био конкретан како уме, Његош Петровић је давао тон нашој игри из манвера. Србија је убрзала после уласка Вељка Бирманчевића. Везиста Партизана на позајмици у Чукаричком оставио је више него солидан утисак. Имао је Бирманчевић одличну шансу, али се у том тренутку истакао голман Црне Горе Царевић.

Србија је меч почела у следећем саставу: Илић, Терзић, Машовић, Петровић, Аџић, Рачић, Јовановић, Ламбулић, Влалукин, Мићин - Јовељић. Играли су још: Станковић, Марковић, Величковић, Пејовић, Месаровић, Тричковић, Бирманчевић, Гајић, Ђорђевић, Јовановић, Бошковић, Јоковић.  

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар