''Orlići'' pali u Crnoj Gori!

Minimalan poraz nove generacije "Orlića" u Crnoj Gori! Mlada fudbalska reprezentacija Srbije poražena je od Crne Gore 1:0 (0:0), u prijateljskom meču u Petrovcu.

Fudbal 15.11.2018 | 18:15
''Orlići'' pali u Crnoj Gori!
Jedini gol na meču postigut je iz penala u desetom minutu drugog poluvremena.

Tim Gorana Đorovića, koji je već izborio plasman na U21 Evropsko prvenstvo, činili su uglavnom mladići koji će biti okosnica tima u narednom kvalifikacionom ciklusu, igrači rođeni posle 1998. godine.

"Orliće" očekuje još jedan test meč, protiv Makedonije u Podgorici u petak (13h).

Srpske nade se nisu proslavile u Crnoj Gori. Generacija igrača rođenih 1998. godine i mlađi, koja će dobiti šansu u narednom ciklusu kvalifikacija, poražena je u Petrovcu od odgovarajuće selekcije Crne Gore - 0:1.

Prilično iznenađujući rezultat, s obzirom da je Goran Đorović na raspologanju imao vrlo respektabilan tim predvođen Joveljićem, Petrovićem, Adžićem, Terzićem...

Crna Gora je do gola stigla posle greške Mašovića koji je skriveo penal. Najstrožu kaznu u pogodak je pretvorio Ilija Vukotić.

Orlići su tokom čitavog meča bili za nijansu bolji rival. Tokom prvog poluvremena najagilniji u redovima Srbije bio je Luka Adžić. Posle njegovog kornera u dobroj situaciji je bio štoper Proletera iz Slane BareZarija Lambulić. Njegov udarac je završio na stativi.

Pokušao je izmenama Goran Đorović da prodrma našu selekciju. Napadač Joveljić se trudio mada nije bio konkretan kako ume, Njegoš Petrović je davao ton našoj igri iz manvera. Srbija je ubrzala posle ulaska Veljka Birmančevića. Vezista Partizana na pozajmici u Čukaričkom ostavio je više nego solidan utisak. Imao je Birmančević odličnu šansu, ali se u tom trenutku istakao golman Crne Gore Carević.

Srbija je meč počela u sledećem sastavu: Ilić, Terzić, Mašović, Petrović, Adžić, Račić, Jovanović, Lambulić, Vlalukin, Mićin - Joveljić. Igrali su još: Stanković, Marković, Veličković, Pejović, Mesarović, Tričković, Birmančević, Gajić, Đorđević, Jovanović, Bošković, Joković.  

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar