ЛН: Памте ли Хрвати шестицу из Шпаније?!

"Дође до засићења, и ако се то деси у фудбалу, резултат је онакав какав је био против Шпаније. Сада смо сви у бољим формама, сигуран сам да ће се то видети вечерас", рекао је капитен и најбољи играч Коцкастих Лука Модрић пред окршај са Шпанијом.

Фудбал 15.11.2018 | 16:00
ЛН: Памте ли Хрвати шестицу из Шпаније?!
Помало изненађујућом победом на Бенито Виљамарину (3:2), репрезентација Енглеске побринула се за то да последња два меча у Групи 4 имају такмичарски значај.

До те утакмице препорођена Фурија увелико је видела себе на финалном турниру, али изабраници Луиса Енрикеаскупо су платили арогантан улазак у дуел са противником којег су на старту Лиге нација срушили на Вемблију.

Верујемо да су селектор и фудбалери некадашњег светског и европског првака извукли поуке и да ће на Максимиру да одиграју максимално ангажовано и победом овере пролазак кроз циљ, мада ће им највероватније бити довољан и бод због одличне гол-разлике. Додатан разлог за озбиљност лежи у чињеници да су Коцкасти у претходном дуелу имали имали одличних 20-ак минута и само чудом нису пронашли пут до мреже Давида Де Хее, да би се по примљеном поготку одбрана селектора Златка Далића потпуно распала, па су на крају "попили шестицу", што им је био најтежи пораз од распада бивше Југославије.

Подразумева се да ће Лука Модрић и другови бити изузетно мотивисани да се колико-толико реванширају, међутим, после сензационалног пласмана у финале Мундијала у Русији делују као "издувани балон". Златко Далић никако не успева да поврати магију која је красила његову екипу, док се Лука Модрић утопио у сивило које је донедавно владало и у мадридском Реалу.

"После историјског успеха пребрзо су дошле велике утакмице против Шпаније и Енглеске. Једноставно, сви смо и даље били испражњени и емотивно и физички. То је највећи разлог због чега нисмо онакви какви смо били на Мундијалу. Дође до засићења, и ако се то деси у фудбалу, резултат је онакав какав је био против Шпаније. Сада смо сви у бољим формама, сигуран сам да ће се то видети вечерас", рекао је Модрић дан уочи окршаја.

Окупљене је занимало Модрићево мишљење о шпанској репрезентацији...

"Не бих да истичем појединце. Оно што ми се свиђа је да је нови селектор донео нову енергију, посложио их је компактно, знају шта желе и шта раде на терену. Доста младих и квалитетних фудбалера имају, велика су екипа. Једна од најбољих на свету. Ипак, ми играмо код куће и не осећамо страх. Морамо да будемо стрпљиви и уз помоћ навијача зашто и да не победимо", пита (се) Модрић.

Са друге стране, реално је да и Коцкасти затресу мрежу на Максимиру, што су учинили на 20 узастопних утакмица код куће, све до октобарских 0:0 са Енглезима у Ријеци. Али не заборавите да је тај сусрет одигран без публике...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар