LN: Pamte li Hrvati šesticu iz Španije?!

"Dođe do zasićenja, i ako se to desi u fudbalu, rezultat je onakav kakav je bio protiv Španije. Sada smo svi u boljim formama, siguran sam da će se to videti večeras", rekao je kapiten i najbolji igrač Kockastih Luka Modrić pred okršaj sa Španijom.

Fudbal 15.11.2018 | 16:00
LN: Pamte li Hrvati šesticu iz Španije?!
Pomalo iznenađujućom pobedom na Benito Viljamarinu (3:2), reprezentacija Engleske pobrinula se za to da poslednja dva meča u Grupi 4 imaju takmičarski značaj.

Do te utakmice preporođena Furija uveliko je videla sebe na finalnom turniru, ali izabranici Luisa Enrikeaskupo su platili arogantan ulazak u duel sa protivnikom kojeg su na startu Lige nacija srušili na Vembliju.

Verujemo da su selektor i fudbaleri nekadašnjeg svetskog i evropskog prvaka izvukli pouke i da će na Maksimiru da odigraju maksimalno angažovano i pobedom overe prolazak kroz cilj, mada će im najverovatnije biti dovoljan i bod zbog odlične gol-razlike. Dodatan razlog za ozbiljnost leži u činjenici da su Kockasti u prethodnom duelu imali imali odličnih 20-ak minuta i samo čudom nisu pronašli put do mreže Davida De Hee, da bi se po primljenom pogotku odbrana selektora Zlatka Dalića potpuno raspala, pa su na kraju "popili šesticu", što im je bio najteži poraz od raspada bivše Jugoslavije.

Podrazumeva se da će Luka Modrić i drugovi biti izuzetno motivisani da se koliko-toliko revanširaju, međutim, posle senzacionalnog plasmana u finale Mundijala u Rusiji deluju kao "izduvani balon". Zlatko Dalić nikako ne uspeva da povrati magiju koja je krasila njegovu ekipu, dok se Luka Modrić utopio u sivilo koje je donedavno vladalo i u madridskom Realu.

"Posle istorijskog uspeha prebrzo su došle velike utakmice protiv Španije i Engleske. Jednostavno, svi smo i dalje bili ispražnjeni i emotivno i fizički. To je najveći razlog zbog čega nismo onakvi kakvi smo bili na Mundijalu. Dođe do zasićenja, i ako se to desi u fudbalu, rezultat je onakav kakav je bio protiv Španije. Sada smo svi u boljim formama, siguran sam da će se to videti večeras", rekao je Modrić dan uoči okršaja.

Okupljene je zanimalo Modrićevo mišljenje o španskoj reprezentaciji...

"Ne bih da ističem pojedince. Ono što mi se sviđa je da je novi selektor doneo novu energiju, posložio ih je kompaktno, znaju šta žele i šta rade na terenu. Dosta mladih i kvalitetnih fudbalera imaju, velika su ekipa. Jedna od najboljih na svetu. Ipak, mi igramo kod kuće i ne osećamo strah. Moramo da budemo strpljivi i uz pomoć navijača zašto i da ne pobedimo", pita (se) Modrić.

Sa druge strane, realno je da i Kockasti zatresu mrežu na Maksimiru, što su učinili na 20 uzastopnih utakmica kod kuće, sve do oktobarskih 0:0 sa Englezima u Rijeci. Ali ne zaboravite da je taj susret odigran bez publike...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar