"Хвала Јокане, промијенио си клуб, вјеровао у мене...!''

''. . . И вратио свима осмех!" Један од најталентованијих играча у Енглеској Рајан Сесењон захвалио се свом доскорашњем тренеру и менаџеру Фулама Славиши Јокановићу.  Јоканов омиљени ђак: "Шефе, променио си клуб. . . " Емотивна порука фудбалера коме је Јокановић шансу дао још као шеснаестогодишњаку.

Фудбал 15.11.2018 | 17:15
"Хвала Јокане, промијенио си клуб, вјеровао у мене...!''
Јокановић је у среду добио отказ у Фуламу, три месеца од почетка Премијер лиге у којој је Фулам последњи на табели са пет бодова после 12 кола.

Сесењон није заборавио то што је Јокановић између осталих и њему помогао да се боље афирмише у сениорском фудбалу, док су заједно, један на терену, други на клупи враћали Фулам у ПЛ.

"Хвала ти за све шефе. Веровао си у мене и пружио ми прилику. Променио си клуб и натерао навијаче да се опет смеју и због тога ћеш увек бити упамћен. Све најбоље у будућности",рекао је Сесењон на друштвеним мрежама.

Јокановић је после турбулентног старта сезоне и чак седам узастопних пораза отпуштен са места менаџера Фулама. Последњи пораз, тим са Крејвен Котиџа је доживео од Ливерпула 2:0 на Енфилду.

На Јокановићево место доведен је Клаудио Ранијери који је са Лестером пре две и по године постао шампион Енглеске.

Крај после три незаборавне године.

Славиша Јокановић је напустио "Крејвен котиџ" и опростио се од играча на последњем тренингу пре него што је "кључеве" свлачионице оставио свом наследнику Клаудију Ранијерију, за кога га веже занимљива прича још из периода у Челсију.

Како то обично бива, с неким играчима је био у бољим, с некима у нешто слабијим односима - али са једним од Фуламових фудбалера има посебну везу.

Рајан Сесењон је "откриће" Славише Јокановића и код њега је дебитовао са тек навршених 16 година и вредним радом полако стицао поверење српског менаџера, па већ неко време око њега "обигравају" Тотенхем, Манчестер јунајтед и други...

Младог енглеског фудбалера је прво испробао на месту левог бека, полако га је померао линију унапред, па тако Сесењон тренутно може да одговори на две позиције.

Многи му предвиђају судбину Гарета Бејла, који је на сличан начин стицао офанзивне навике, али није успео головима да сачува посао Славишу Јокановићу пошто је у Премијер лиги ове сезоне постигао тек један гол.

Ипак, значај "Слава" у његовој каријери никада неће бити избрисан.

"Хвала на свему шефе. Веровао си у мене и дао ми прилику да играм. Променио си наш клуб и натерао наше навијаче да се поново смеју због чега ћемо те заувек памтити. Све најбоље у будућности!", написао је талентовани фудбалер на свом Тwиттер профилу.

Сесењон је код Јокановића одиграо већ 96 утакмица и забележио 24 гола и 13 асистенција. А тек му је 18 година...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар