"Hvala Jokane, promijenio si klub, vjerovao u mene...!''

''. . . I vratio svima osmeh!" Jedan od najtalentovanijih igrača u Engleskoj Rajan Sesenjon zahvalio se svom doskorašnjem treneru i menadžeru Fulama Slaviši Jokanoviću.  Jokanov omiljeni đak: "Šefe, promenio si klub. . . " Emotivna poruka fudbalera kome je Jokanović šansu dao još kao šesnaestogodišnjaku.

Fudbal 15.11.2018 | 17:15
"Hvala Jokane, promijenio si klub, vjerovao u mene...!''
Jokanović je u sredu dobio otkaz u Fulamu, tri meseca od početka Premijer lige u kojoj je Fulam poslednji na tabeli sa pet bodova posle 12 kola.

Sesenjon nije zaboravio to što je Jokanović između ostalih i njemu pomogao da se bolje afirmiše u seniorskom fudbalu, dok su zajedno, jedan na terenu, drugi na klupi vraćali Fulam u PL.

"Hvala ti za sve šefe. Verovao si u mene i pružio mi priliku. Promenio si klub i naterao navijače da se opet smeju i zbog toga ćeš uvek biti upamćen. Sve najbolje u budućnosti",rekao je Sesenjon na društvenim mrežama.

Jokanović je posle turbulentnog starta sezone i čak sedam uzastopnih poraza otpušten sa mesta menadžera Fulama. Poslednji poraz, tim sa Krejven Kotidža je doživeo od Liverpula 2:0 na Enfildu.

Na Jokanovićevo mesto doveden je Klaudio Ranijeri koji je sa Lesterom pre dve i po godine postao šampion Engleske.

Kraj posle tri nezaboravne godine.

Slaviša Jokanović je napustio "Krejven kotidž" i oprostio se od igrača na poslednjem treningu pre nego što je "ključeve" svlačionice ostavio svom nasledniku Klaudiju Ranijeriju, za koga ga veže zanimljiva priča još iz perioda u Čelsiju.

Kako to obično biva, s nekim igračima je bio u boljim, s nekima u nešto slabijim odnosima - ali sa jednim od Fulamovih fudbalera ima posebnu vezu.

Rajan Sesenjon je "otkriće" Slaviše Jokanovića i kod njega je debitovao sa tek navršenih 16 godina i vrednim radom polako sticao poverenje srpskog menadžera, pa već neko vreme oko njega "obigravaju" Totenhem, Mančester junajted i drugi...

Mladog engleskog fudbalera je prvo isprobao na mestu levog beka, polako ga je pomerao liniju unapred, pa tako Sesenjon trenutno može da odgovori na dve pozicije.

Mnogi mu predviđaju sudbinu Gareta Bejla, koji je na sličan način sticao ofanzivne navike, ali nije uspeo golovima da sačuva posao Slavišu Jokanoviću pošto je u Premijer ligi ove sezone postigao tek jedan gol.

Ipak, značaj "Slava" u njegovoj karijeri nikada neće biti izbrisan.

"Hvala na svemu šefe. Verovao si u mene i dao mi priliku da igram. Promenio si naš klub i naterao naše navijače da se ponovo smeju zbog čega ćemo te zauvek pamtiti. Sve najbolje u budućnosti!", napisao je talentovani fudbaler na svom Twitter profilu.

Sesenjon je kod Jokanovića odigrao već 96 utakmica i zabeležio 24 gola i 13 asistencija. A tek mu je 18 godina...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar