Озбиљни пси, меког срца

Уколико сте у потрази за љубимцем који је снажан, великих интелектуалних слабости, који је чист, воли људе И може бити идеалан И за боравак у кући, онда је можда за вас управо раса Амерички стафордски теријер. Ми смо посјетили одгајивачницу “АСТ тхе бест” у Магнојевићу поред Бијељине,и уживали у дану проведени са овим псима.

Занимљивости 12.11.2018 | 16:04
Озбиљни пси, меког срца
Иако на први поглед дјелују опасно, борбено И сигурно не бисте жељели да отворите врата од куће или дворишта иза којих су они чувари, они који се баве америчким стафордским теријерима И живе са њима испричаће вам поптуно другачију причу. Један од њих је И Томислав Петрић, власник одгајивачнице ове расе који се са члановима своје породице бави овим послом преко 5 година, а већ 2 године имају сертификат Брисела као одгајивачница.

Тренутно у леглу имају неколико паса од најмањих који су стари свега двадесетак дана, па до оних одраслих. Као И сваки посао И овај је захтјеван напомињу они , али кажу да је са овим псима задовољство радити. Бројне су предрасуде и лоше приче које прате псе ове расе, почевши од тога да су агресивни на људе и друге животиње, што  није тачно. Врло су интелигентни и брзо уче, тако да је ствар правилне обуке и опхођења власника према псу кључ у психичком формирању љубимца ове расе.

У свом леглу имају И трофејне псе, са којима су били на изложбама од којих се посебно истиче један.

Поред својих карактеристика, лијепе грађе И интелекта оно по чему су интересантни јесте И боја те поред стандардних имамо И плаве, који су према ријечима одгајивача исте генетске грађе, али пошто су другачијег изгледа онда им боја диктира И цијену.



БН ТВ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Муа

13.11.2018 18:43

Предивна пасмина паса.

ОДГОВОРИТЕ