Ozbiljni psi, mekog srca

Ukoliko ste u potrazi za ljubimcem koji je snažan, velikih intelektualnih slabosti, koji je čist, voli ljude I može biti idealan I za boravak u kući, onda je možda za vas upravo rasa Američki stafordski terijer. Mi smo posjetili odgajivačnicu “AST the best” u Magnojeviću pored Bijeljine,i uživali u danu provedeni sa ovim psima.

Zanimljivosti 12.11.2018 | 16:04
Ozbiljni psi, mekog srca
Iako na prvi pogled djeluju opasno, borbeno I sigurno ne biste željeli da otvorite vrata od kuće ili dvorišta iza kojih su oni čuvari, oni koji se bave američkim stafordskim terijerima I žive sa njima ispričaće vam poptuno drugačiju priču. Jedan od njih je I Tomislav Petrić, vlasnik odgajivačnice ove rase koji se sa članovima svoje porodice bavi ovim poslom preko 5 godina, a već 2 godine imaju sertifikat Brisela kao odgajivačnica.

Trenutno u leglu imaju nekoliko pasa od najmanjih koji su stari svega dvadesetak dana, pa do onih odraslih. Kao I svaki posao I ovaj je zahtjevan napominju oni , ali kažu da je sa ovim psima zadovoljstvo raditi. Brojne su predrasude i loše priče koje prate pse ove rase, počevši od toga da su agresivni na ljude i druge životinje, što  nije tačno. Vrlo su inteligentni i brzo uče, tako da je stvar pravilne obuke i ophođenja vlasnika prema psu ključ u psihičkom formiranju ljubimca ove rase.

U svom leglu imaju I trofejne pse, sa kojima su bili na izložbama od kojih se posebno ističe jedan.

Pored svojih karakteristika, lijepe građe I intelekta ono po čemu su interesantni jeste I boja te pored standardnih imamo I plave, koji su prema riječima odgajivača iste genetske građe, ali pošto su drugačijeg izgleda onda im boja diktira I cijenu.



BN TV

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mua

13.11.2018 18:43

Predivna pasmina pasa.

ODGOVORITE