АБА: Мега нестварним преокретом славила у Задру!

Кошаркаши Мега Бемакса победили су Задар на гостовању у оквиру седмог кола АБА лиге резултатом 84:80.  Преокрет за памћење: Мегини клинци шокирали Задар! "Тинејџ" петорка Дејана Милојевића "отела" победу Задранима у последња два минута.

Кошарка 09.11.2018 | 22:10
АБА: Мега нестварним преокретом славила у Задру!
Мега је, после пораза од Партизана, поново победила као и у претходних пет мечева и сада има скор 6/1.

Задар је, после две победе у низу, попустио и забележио пети пораз у сезони.

Задрани су "паклено" почели меч и у првој деоници направили предност од чак 12 поена, али су гости из Србије успели да се консолидују и на полувреме оду са заостатком од четири поена.

Задар је добру игру из прве четвртине пренео у трећу и поново се "одлепио" од Митровчана отишавши на двоцифрену разлику.

Ипак, чета Дејана Милојевића је успела да нестварном четвртом четвртином надокнади резултатски заостатак и тај део игре реши у своју корист са 29:15, те приведе меч крају у своју корист.

Хрватски представник је на два и по минута до краја меча имао велику предност од осам поена. Уследило је пет поена Мишковића, бацања Битадзеа, да би Андрија Марјановић на 47 секунди до краја донео прву предност Меги од друге деонице.

Победу за свој тим потврдио је управо Марјановић који је погодио, уз фаул. Задар није успео да постигне ниједан поен у последња два и по минута утакмице, које је Мега решила серијом 12:0.

Мегу је до победе предводио Костја Мушиди са 18 поена, Битадзе је имао 13 уз 11 скокова, док је Адам Мокока постигао десет. Меч-винер Марјановић је у последњем минуту "преломио" са пет поена, а то је уједно био и једни његов поентерски учинак у целој утакмици.

Код домаћина истакао се Марио Литл са 22 поена, Магарти је имао седам поена и 12 скокова, а двоцифрен је био и Лука Божић са 13.

Хладан туш у Задру!

Иако је екипа Анте Назора водила од почетка до завршнице и иако је два минута и 20 секунди пре краја имала мирних осам поена предности, српски тим се ипак издигао и приредио преокрет јесени!

Петорка у којој су тројица играча рођена 1999. године (Марјановић, Мишковић и Битадзе), а по један 1998 (Мокока) и 1997 (Атић) окренула је резултат спектакуларном серијом у завршници. Тако је остварила шесту победу ове сезоне и потврдила да је дефинитивно најпријатније изненађење сезоне!

ЗАДАР - МЕГА 80:84 (27:15, 14:22, 24:18, 15:29)

Када је Дејан Милојевић у 37. минуту позвао тајм-аут и уверавао екипу да није готово, на семафору је писао резултат 80:72. Уследила је тројка охрабрења Николе Мишковића, па и његово закуцавање, за увод у буран финиш.

Гога Битадзе је потом поентирао са линије пенала, Андрија Марјановић је после украдене лопте закуцао и у 40. минуту донео вођство српском тиму, а некадашњи Барсин ђак је потом и "оверио" победу поготком уз кош и фаул.

Иако је домаћин крајем прве и треће четвртине имао двоцифрено вођство, Мега се није предавала, већ је узвраћала ударце, пропуштала своје шансе, али и остајала у игри до описаног финиша.

Костја Мушиди је био упоран (7/17 из игре) и то му је донело 18 поена, али не и место на терену међу гостима када је било најважније, јер је претходно направио пет личних грешака. Гога Битадзе је завршио меч са 13 поена и 11 скокова, Адам Мокока са 10, али не би требало умањити значај било ког од играча који су у завршници приредили велики обрт.

Мега се тако брзо опоравила од пораза против Партизана и лошег наступа, док је Задар стао после узастопних победа против црно-белих и Крке. Најефикаснији међу домаћима били су Марио Литл са 22 поена и Лука Божић са 13.

Парови 7. кола

Задар - Мега 80:84

субота

Олимпија - Црвена звезда 17.00 (Арена спорт 1)
Партизан - Цибона 19.00 (Арена спорт 1)
Цедевита - Игокеа 21.00 (Арена спорт 1)

недеља

Морнар - Будућност 19.00 (Арена спорт 1)

понедељак

ФМП - Крка 18.00 (Арена спорт 1)

ТАБЕЛА: Звезда 6-0, Мега 6-1, Будућност 4-2, Цибона 3-3, Партизан 3-3, ФМП 3-3, Олимпија 2-4, Цедевита 2-4, Игокеа 2-4, Морнар 2-4, Задар 3-4, Крка 2-4.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар