ABA: Mega nestvarnim preokretom slavila u Zadru!

Košarkaši Mega Bemaksa pobedili su Zadar na gostovanju u okviru sedmog kola ABA lige rezultatom 84:80.  Preokret za pamćenje: Megini klinci šokirali Zadar! "Tinejdž" petorka Dejana Milojevića "otela" pobedu Zadranima u poslednja dva minuta.

Košarka 09.11.2018 | 22:10
ABA: Mega nestvarnim preokretom slavila u Zadru!
Mega je, posle poraza od Partizana, ponovo pobedila kao i u prethodnih pet mečeva i sada ima skor 6/1.

Zadar je, posle dve pobede u nizu, popustio i zabeležio peti poraz u sezoni.

Zadrani su "pakleno" počeli meč i u prvoj deonici napravili prednost od čak 12 poena, ali su gosti iz Srbije uspeli da se konsoliduju i na poluvreme odu sa zaostatkom od četiri poena.

Zadar je dobru igru iz prve četvrtine preneo u treću i ponovo se "odlepio" od Mitrovčana otišavši na dvocifrenu razliku.

Ipak, četa Dejana Milojevića je uspela da nestvarnom četvrtom četvrtinom nadoknadi rezultatski zaostatak i taj deo igre reši u svoju korist sa 29:15, te privede meč kraju u svoju korist.

Hrvatski predstavnik je na dva i po minuta do kraja meča imao veliku prednost od osam poena. Usledilo je pet poena Miškovića, bacanja Bitadzea, da bi Andrija Marjanović na 47 sekundi do kraja doneo prvu prednost Megi od druge deonice.

Pobedu za svoj tim potvrdio je upravo Marjanović koji je pogodio, uz faul. Zadar nije uspeo da postigne nijedan poen u poslednja dva i po minuta utakmice, koje je Mega rešila serijom 12:0.

Megu je do pobede predvodio Kostja Mušidi sa 18 poena, Bitadze je imao 13 uz 11 skokova, dok je Adam Mokoka postigao deset. Meč-viner Marjanović je u poslednjem minutu "prelomio" sa pet poena, a to je ujedno bio i jedni njegov poenterski učinak u celoj utakmici.

Kod domaćina istakao se Mario Litl sa 22 poena, Magarti je imao sedam poena i 12 skokova, a dvocifren je bio i Luka Božić sa 13.

Hladan tuš u Zadru!

Iako je ekipa Ante Nazora vodila od početka do završnice i iako je dva minuta i 20 sekundi pre kraja imala mirnih osam poena prednosti, srpski tim se ipak izdigao i priredio preokret jeseni!

Petorka u kojoj su trojica igrača rođena 1999. godine (Marjanović, Mišković i Bitadze), a po jedan 1998 (Mokoka) i 1997 (Atić) okrenula je rezultat spektakularnom serijom u završnici. Tako je ostvarila šestu pobedu ove sezone i potvrdila da je definitivno najprijatnije iznenađenje sezone!

ZADAR - MEGA 80:84 (27:15, 14:22, 24:18, 15:29)

Kada je Dejan Milojević u 37. minutu pozvao tajm-aut i uveravao ekipu da nije gotovo, na semaforu je pisao rezultat 80:72. Usledila je trojka ohrabrenja Nikole Miškovića, pa i njegovo zakucavanje, za uvod u buran finiš.

Goga Bitadze je potom poentirao sa linije penala, Andrija Marjanović je posle ukradene lopte zakucao i u 40. minutu doneo vođstvo srpskom timu, a nekadašnji Barsin đak je potom i "overio" pobedu pogotkom uz koš i faul.

Iako je domaćin krajem prve i treće četvrtine imao dvocifreno vođstvo, Mega se nije predavala, već je uzvraćala udarce, propuštala svoje šanse, ali i ostajala u igri do opisanog finiša.

Kostja Mušidi je bio uporan (7/17 iz igre) i to mu je donelo 18 poena, ali ne i mesto na terenu među gostima kada je bilo najvažnije, jer je prethodno napravio pet ličnih grešaka. Goga Bitadze je završio meč sa 13 poena i 11 skokova, Adam Mokoka sa 10, ali ne bi trebalo umanjiti značaj bilo kog od igrača koji su u završnici priredili veliki obrt.

Mega se tako brzo oporavila od poraza protiv Partizana i lošeg nastupa, dok je Zadar stao posle uzastopnih pobeda protiv crno-belih i Krke. Najefikasniji među domaćima bili su Mario Litl sa 22 poena i Luka Božić sa 13.

Parovi 7. kola

Zadar - Mega 80:84

subota

Olimpija - Crvena zvezda 17.00 (Arena sport 1)
Partizan - Cibona 19.00 (Arena sport 1)
Cedevita - Igokea 21.00 (Arena sport 1)

nedelja

Mornar - Budućnost 19.00 (Arena sport 1)

ponedeljak

FMP - Krka 18.00 (Arena sport 1)

TABELA: Zvezda 6-0, Mega 6-1, Budućnost 4-2, Cibona 3-3, Partizan 3-3, FMP 3-3, Olimpija 2-4, Cedevita 2-4, Igokea 2-4, Mornar 2-4, Zadar 3-4, Krka 2-4.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar