На прелазу Шепак ухапшен бјегунац

Драган Церовац (24) из Зворника ухапшен је на Граничном прелазу Шепак на основу потјернице коју је за њим расписао Окружни суд у Бањалуци због кривичног дјела отмица.

Република Српска 09.11.2018 | 14:07
На прелазу Шепак ухапшен бјегунац
Церовца је у сриједу ухапсила Гранична полиција БиХ кад је покушао да из Србије уђе у Босну и Херцеговину. Контролом докумената утврђено је да се налази на листи бјегунаца.

Након хапшења, предат је Судској полицији Републике Српске, која га је спровела у Казненопоправни завод Бањалука на Туњицама, јер му је ранијом судском одлуком одређен притвор.

Како “Дневни аваз” сазнаје, потјерница је расписана на захтјев Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, које за Церовцем трага због сумње да је 14. маја учествовао у отмици мушкарца у Бијељини.

Разлог за киднаповање било је утјеривање дуга који је жртва имала према одређеним особама. 

Према незваничним информацијама, Церовац је имао улогу возача, док су за учешће у отмици осумњичени још браћа Миљан и Љубан Видовић из Бијељине, за којима се интензивно трага. Браћа Видовић својевремено су се бавила кик-боксом и важе за успјешне спортисте.

Цијели случај био је сакривен од очију јавности, а у Министарству унутрашњих послова РС, ради заштите истраге, не желе да откривају детаље случаја нити идентитет жртве.

Осумњичени Миљан и Љубан Видовић побјегли су недуго након отмице из БиХ и вјерује се да се налазе у Србији. За обојицом је расписана потјерница, а будући да имају двојно држављанство Србије и БиХ, њихово хапшење, као и евентуална екстрадиција, под великим су знаком питања.

Миљан Видовић, борећи се под заставом Србије, освојио је 2013. године у Сао Паулу титулу шампиона свијета у дисциплини К-1 полутешке категорије до 81 килограма. Годину раније, освојио је и титулу шампиона Европе у категорији до 75 килограма, а на европском трону замијенио га је млађи брат Љубан Видовић. 

(Дневни аваз)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Никола

09.11.2018 14:08

Колико се намозило клосарцина, да они замисле да могу некога отети, због писљивог дуга. Кикбоксери хахахаха, ма јок они су клосари боксери.

ОДГОВОРИТЕ