Харадинај хоће војску на сјеверу

Косовски премијер Рамуш Харадинај хоће да војска Косова, коју Приштина посљедњих мјесец дана покушава да прогура на мала врата и заобиђе српску заједницу, функционише и на сјеверу покрајине.

Регион 08.11.2018 | 14:27
Харадинај хоће војску на сјеверу
Харадинај је практично потврдио досадашње информације према којима би војска требало да буде формирана 28. новембра. Он је рекао да ц́е се војска формирати овог мјесеца, а дао је и неке детаље о томе како ц́е изгледати косовска војска, помињући притом и њено дјеловање на сјеверу Косова и Матехије.

„Војска Косова ц́е изгледати као војска. Биц́е као и свака друга војска свијета. Наша војска ц́е имати три пука; то јест, постојаће три копнена пука, односно пјешадија. Један ц́е бити смјештен у Гњилану, један на југу и један размјештен према сјеверу. Сјевер је трец́и по реду. Наша армија ц́е имати и командни вод. Неки ц́е бити активни а неки резерва,“ рекао је Харадинај на ТВ Кљан Косова.

Он је рекао да косовској војсци ништа неће недостајати.

„Нец́емо имати подморнице или нешто слично, јер немамо море. Међутим, друге ствари које се војске тичу неће недостајати“, рекао је Харадинај.

Извор: КоССев

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Армија Републике Косово

08.11.2018 14:42

Каква мала врата?! Људи већ мјесецима говоре о армији Косова, а ви о малим вратима причате. Да сам ја на мјесту Харадинаја, ја бих купио бар двије подморнице. Ако их Србија може имати, зашто не би и Косово могло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Неђо.8.11.2018

08.11.2018 14:52

Надам се даћеш добити следовање,фашисто крвничка.

ОДГОВОРИТЕ