Haradinaj hoće vojsku na sjeveru

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj hoće da vojska Kosova, koju Priština posljednjih mjesec dana pokušava da progura na mala vrata i zaobiđe srpsku zajednicu, funkcioniše i na sjeveru pokrajine.

Region 08.11.2018 | 14:27
Haradinaj hoće vojsku na sjeveru
Haradinaj je praktično potvrdio dosadašnje informacije prema kojima bi vojska trebalo da bude formirana 28. novembra. On je rekao da će se vojska formirati ovog mjeseca, a dao je i neke detalje o tome kako će izgledati kosovska vojska, pominjući pritom i njeno djelovanje na sjeveru Kosova i Matehije.

„Vojska Kosova će izgledati kao vojska. Biće kao i svaka druga vojska svijeta. Naša vojska će imati tri puka; to jest, postojaće tri kopnena puka, odnosno pješadija. Jedan će biti smješten u Gnjilanu, jedan na jugu i jedan razmješten prema sjeveru. Sjever je treći po redu. Naša armija će imati i komandni vod. Neki će biti aktivni a neki rezerva,“ rekao je Haradinaj na TV Kljan Kosova.

On je rekao da kosovskoj vojsci ništa neće nedostajati.

„Nećemo imati podmornice ili nešto slično, jer nemamo more. Međutim, druge stvari koje se vojske tiču neće nedostajati“, rekao je Haradinaj.

Izvor: KoSSev

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Armija Republike Kosovo

08.11.2018 14:42

Kakva mala vrata?! Ljudi već mjesecima govore o armiji Kosova, a vi o malim vratima pričate. Da sam ja na mjestu Haradinaja, ja bih kupio bar dvije podmornice. Ako ih Srbija može imati, zašto ne bi i Kosovo moglo.

ODGOVORITE
Name

Neđo.8.11.2018

08.11.2018 14:52

Nadam se daćeš dobiti sledovanje,fašisto krvnička.

ODGOVORITE