Држављани БиХ пљачкали туристе

Четворица мушкараца из Босне и Херцеговине ухапшени су у Шпанији јер су су маскирани у полицајце пљачкали аутомобиле на аутопуту АП-7 између Валенције и француске границе.

Свијет 07.11.2018 | 09:25
Држављани БиХ пљачкали туристе
Како јављају шпански медији, маскирани мушкарци углавном су пљачкали туристе који су спавали и одмарали у својим возилима на услужним подручјима аутопута АП-7.

Крадљивци поријеклом из БиХ представљали би се као полицајци како би стекли повјерење жртава, али ако људи нису поштовали њихове наредбе или им се одупирали, они су постајали насилни према њима.

Каталонска полиција саопштила је како се сви ухапшени терете за двије крађе с употребом силе, три узурпације јавних функција и још три кривична дјела против сигурности јавног саобраћаја.

Полиција је наводно, пише шпански Лас Провинциас, знала за њихова кривична дјела од 18. августа, када је покренута опсежна истрага како би се идентифицирали криминалци.

"Нападали су углавном стране туристе који су могли посједовати уз себе велике количине готовине", казали су из полиције.

Ухапшени мушкарци из БиХ задржани су у Барселони. Приликом хапшења код њих је пронађено новца у вриједности 3.000 евра, у валутама различитих земаља.

Извор: Кликс

Коментари / 0

Оставите коментар