Državljani BiH pljačkali turiste

Četvorica muškaraca iz Bosne i Hercegovine uhapšeni su u Španiji jer su su maskirani u policajce pljačkali automobile na autoputu AP-7 između Valencije i francuske granice.

Svijet 07.11.2018 | 09:25
Državljani BiH pljačkali turiste
Kako javljaju španski mediji, maskirani muškarci uglavnom su pljačkali turiste koji su spavali i odmarali u svojim vozilima na uslužnim područjima autoputa AP-7.

Kradljivci porijeklom iz BiH predstavljali bi se kao policajci kako bi stekli povjerenje žrtava, ali ako ljudi nisu poštovali njihove naredbe ili im se odupirali, oni su postajali nasilni prema njima.

Katalonska policija saopštila je kako se svi uhapšeni terete za dvije krađe s upotrebom sile, tri uzurpacije javnih funkcija i još tri krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja.

Policija je navodno, piše španski Las Provincias, znala za njihova krivična djela od 18. avgusta, kada je pokrenuta opsežna istraga kako bi se identificirali kriminalci.

"Napadali su uglavnom strane turiste koji su mogli posjedovati uz sebe velike količine gotovine", kazali su iz policije.

Uhapšeni muškarci iz BiH zadržani su u Barseloni. Prilikom hapšenja kod njih je pronađeno novca u vrijednosti 3.000 evra, u valutama različitih zemalja.

Izvor: Kliks

Komentari / 0

Ostavite komentar