Шокантни детаљи отмице дјетета

Након четири мјесеца вријеме је да прекинем ћутњу о случају отмице моје бебе која је била жртва Мерхунисе Дедић и, нажалост, није једина. И ништа није онако како је до сада пласирано у јавности, започиње своју исповијест за „Аваз“ Кенан Исмаиловски, отац дјетета којег је у јулу отела 28-годишњакиња из Високог.  

Босна и Херцеговина 06.11.2018 | 13:45
Шокантни детаљи отмице дјетета
У Општинском суду Сарајево иза затворених врата јуче јој је почело суђење.

То је Кенана, како нам је рекао, понукало да отвори душу о свему што се дешавало током истраге која је резултирала подизањем оптужнице против Дедић.

– Није истина да је моја супруга Лејла водила трудноћу на ГАК, већ у Хаџићима, гдје и станујемо. Није се породила на ГАК, него у Општој болници “Прим. Др. Абдулах Накаш”. Све вријеме погрешне информације се преносе. Мерхунису није упознала на ГАК, јер није ту ни водила трудноћу – прича Кенан.

Нерадо се сјећа дана када је супруга Лејла примила позив с Клинике Језеро одакле јој је речено да бебу доведе због неуредних налаза.

– Тај дан примила ју је Мерхуниса Дедић, која се представила као стажиста. Колико знам, почела је стажирати неколико дана прије овога. Није имала мараму на глави тај дан. Ту је с њом била једна медицинска сестра. Беби је извађена крв и Лејла се с нашим дјететом након тога вратила кући – каже Кенан.

Идући дан, како нам је испричао, беба је нестала из стана и тад настаје хаос у породици.

– Мерхуниса је дошла на врата прерушена у патронажну сестру. Тад је имала мараму на глави, била је покривена и чак је преко лица имала медицинску маску. Никад је не бисмо препознали, јер је на Клиници тотално другачије изгледала – рекао је Кенан.

Сличан случај 

Да ствар буде гора, како прича овај очајни отац, једна породица с Илиџе (идентитет познат редакцији) такође је прошла пакао због Мерхунисе, која је планирала отети и њихову бебу.

– Контактирамо и дружимо се с тим родитељима. Неколико дана прије наше драме доживјели су сличну ситуацију. Њима се Мерхуниса представила као социјална радница. Срећом, отмица јој није успјела, а случај је пријављен полицији – говори нам Кенан.

Најважније је да је беба добро и здраво, како каже отац, и подвлачи да, осим Мерхунисе, морају одговарати и други за све оно што је проживјела његова породица.

– Све је кренуло с Клинике Језеро… Од тог позива да се беба донесе на преглед. Ко ће сад одговарати? Неко ће морати. Звао сам тужиоца два-три пута због овога. Не може на овоме остати – био је одлучан Кенан.

Судија Срђан Скоко одлучио је искључити јавност са суђења јер су оштећена страна у поступку дјеца, али и њихове породице које осјећају несигурност.

Према оптужници, Дедић је више мјесеци планирала отмицу. Она није могла имати дјеце иако је више пута покушавала остати у другом стању. Супругу Мухамеду је слагала да је трудна па је ишла на контроле на ГАК. Чак је инсценирала да има порођајне трудове па је лажирала да се породила на ГАК.

На дан отмице казала му је да иде по бебу те се упутила према Хаџићима. Прије тога позвала је Лејлу лажно се представивши као упосленица ГАК те јој казала да бебу треба донијети на Клинику ради прегледа.

Тада је покушала да изведе отмицу, али није успјела. Након тога вратила се у Хаџиће и чекала нову прилику. Када је Лејла кренула у Општину, она је, маскирана у патронажну сестру, ушла у стан и закључала у тоалет тетку дјетета Нађу Мехди и побјегла с бебом у унајмљеном возилу. Пронађена је у хостелу “Феријалац”.

Извор: Аваз

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Таксират

06.11.2018 19:03

Не постоје погрешне информације само погрешни подаци, погрешне вијести, погрешна обавијештења... Информације су увијек тачне.

ОДГОВОРИТЕ