Šokantni detalji otmice djeteta

Nakon četiri mjeseca vrijeme je da prekinem ćutnju o slučaju otmice moje bebe koja je bila žrtva Merhunise Dedić i, nažalost, nije jedina. I ništa nije onako kako je do sada plasirano u javnosti, započinje svoju ispovijest za „Avaz“ Kenan Ismailovski, otac djeteta kojeg je u julu otela 28-godišnjakinja iz Visokog.  

Bosna i Hercegovina 06.11.2018 | 13:45
Šokantni detalji otmice djeteta
U Opštinskom sudu Sarajevo iza zatvorenih vrata juče joj je počelo suđenje.

To je Kenana, kako nam je rekao, ponukalo da otvori dušu o svemu što se dešavalo tokom istrage koja je rezultirala podizanjem optužnice protiv Dedić.

– Nije istina da je moja supruga Lejla vodila trudnoću na GAK, već u Hadžićima, gdje i stanujemo. Nije se porodila na GAK, nego u Opštoj bolnici “Prim. Dr. Abdulah Nakaš”. Sve vrijeme pogrešne informacije se prenose. Merhunisu nije upoznala na GAK, jer nije tu ni vodila trudnoću – priča Kenan.

Nerado se sjeća dana kada je supruga Lejla primila poziv s Klinike Jezero odakle joj je rečeno da bebu dovede zbog neurednih nalaza.

– Taj dan primila ju je Merhunisa Dedić, koja se predstavila kao stažista. Koliko znam, počela je stažirati nekoliko dana prije ovoga. Nije imala maramu na glavi taj dan. Tu je s njom bila jedna medicinska sestra. Bebi je izvađena krv i Lejla se s našim djetetom nakon toga vratila kući – kaže Kenan.

Idući dan, kako nam je ispričao, beba je nestala iz stana i tad nastaje haos u porodici.

– Merhunisa je došla na vrata prerušena u patronažnu sestru. Tad je imala maramu na glavi, bila je pokrivena i čak je preko lica imala medicinsku masku. Nikad je ne bismo prepoznali, jer je na Klinici totalno drugačije izgledala – rekao je Kenan.

Sličan slučaj 

Da stvar bude gora, kako priča ovaj očajni otac, jedna porodica s Ilidže (identitet poznat redakciji) takođe je prošla pakao zbog Merhunise, koja je planirala oteti i njihovu bebu.

– Kontaktiramo i družimo se s tim roditeljima. Nekoliko dana prije naše drame doživjeli su sličnu situaciju. Njima se Merhunisa predstavila kao socijalna radnica. Srećom, otmica joj nije uspjela, a slučaj je prijavljen policiji – govori nam Kenan.

Najvažnije je da je beba dobro i zdravo, kako kaže otac, i podvlači da, osim Merhunise, moraju odgovarati i drugi za sve ono što je proživjela njegova porodica.

– Sve je krenulo s Klinike Jezero… Od tog poziva da se beba donese na pregled. Ko će sad odgovarati? Neko će morati. Zvao sam tužioca dva-tri puta zbog ovoga. Ne može na ovome ostati – bio je odlučan Kenan.

Sudija Srđan Skoko odlučio je isključiti javnost sa suđenja jer su oštećena strana u postupku djeca, ali i njihove porodice koje osjećaju nesigurnost.

Prema optužnici, Dedić je više mjeseci planirala otmicu. Ona nije mogla imati djece iako je više puta pokušavala ostati u drugom stanju. Suprugu Muhamedu je slagala da je trudna pa je išla na kontrole na GAK. Čak je inscenirala da ima porođajne trudove pa je lažirala da se porodila na GAK.

Na dan otmice kazala mu je da ide po bebu te se uputila prema Hadžićima. Prije toga pozvala je Lejlu lažno se predstavivši kao uposlenica GAK te joj kazala da bebu treba donijeti na Kliniku radi pregleda.

Tada je pokušala da izvede otmicu, ali nije uspjela. Nakon toga vratila se u Hadžiće i čekala novu priliku. Kada je Lejla krenula u Opštinu, ona je, maskirana u patronažnu sestru, ušla u stan i zaključala u toalet tetku djeteta Nađu Mehdi i pobjegla s bebom u unajmljenom vozilu. Pronađena je u hostelu “Ferijalac”.

Izvor: Avaz

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Taksirat

06.11.2018 19:03

Ne postoje pogrešne informacije samo pogrešni podaci, pogrešne vijesti, pogrešna obaviještenja... Informacije su uvijek tačne.

ODGOVORITE