ЛШ: Звездин тим за Ливерпул...

Два дебитанта у стартној постави? Замена за повређеног Ричмонда Боаћија би требало да је позната, али одређене дилеме постоје у везном реду.  Аспирин за Клопов пресинг - Душан Јованчић! Напад по вољи навијача! Милојевић има дилему у везном реду. . .  

Фудбал 05.11.2018 | 23:10
ЛШ: Звездин тим за Ливерпул...
Досад су имали улоге џокера и улазили са клупе, али у уторак би то могло да се промени. Милан Павков и Душан Јованчић очекују се у стартној постави Црвене звезде за дуел са Ливерпулом у 4. колу Лиге шампиона (18.55, пренос на ТВ Арена Спорт), што би био први пут да почињу утакмицу групне фазе елитног такмичења.

И један и други наметнули су се играма у последње време, а високом центарфору отворило се место због повреде Ричмонда Боаћија, док у везном реду и даље постоје одређене недоумице.

По приказаном од доласка у Црвену звезду из Војводине, Јованчић је апсолутно заслужио прилику да почне ову утакмицу пре Горана Чаушића и Вељка Симића, али остаје да видимо да ли ће из тима истиснути иЛоренца Ебисилија.

Пре две недеље на Енфилду, испред Крстичића и Јовичића - који се поново очекују у тиму - играо је Лоренцо Ебисилио, а по боковима Ел Фарду Бен и Славољуб Срнић. За дуел на "Маракани" у тим се враћаМарко Марин (као и леви бек Милан Родић), тако да ће се Срнић - који ове сезоне нема велику минутажу - највероватније вратити на клупу, а заједно са њим би могао и Ебисилио.

Холанђанин је одличан техничар, уме да пошлаје сјајну лопту у простор кроз противничку одбрану, међутим, није "тркач". А, играчи који могу дуго да трче горе-доле су они које Владан Милојевић највише воли. Управо такав је Јованчић, а има и добар преглед игре.

Што се тиче одбране, она би требало да буде у најјачем саставу и у њу црвено-бели полажу највеће наде.

Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек и Родић успели су да одоле нападачима Наполија, а многи се надају да би - уз помоћ атмосфере на трибинама - то могли да понове и против финалисте Лиге шампиона из прошле сезоне.

Можда, али само можда, можеш да се одбраниш од Мо Салаха или Манеа, посебно ако су устали на погрешну ногу. Можда можеш и да скратиш простор Фирмину, али од директног фудбала и високог пресингаЈиргена Клопа помоћи нема. Осетио је то Манчестер Сити прошле године, а и Црвена звезда пре две седмице.

Сваку изгубљену лопту у опасној зони Редси су претварали у гол или прилику пред мрежом Милана Борјана.Тачно је да ће под великим оптерећењем бити одбана црвено-белих предвођена Вујадином Савићем, али кључ достојног отпора држаће везисти црвено-белих. Они ће бити на које ће насртатити Клопова војска и желети да добијеним дуелима скрше отпор српског шампиона.

Црвеној звезди ће за дуел четвртог кола Лиге шампиона бити потребна чврстина и мирноћа у везном реду. Неизоставан је Бранко Јовичић, Ненад Крстичић није на прошлогодишњем нивоу, али је и даље играч без когаВладан Милојевић не може да замисли велике утакмице... Трећи члан срца тима је и даље непознат, али нагињен на то да би шансу у стартних 11 коначно могао да добије Душан Јованчић. Високи Београђанин је дошао на мала врата у Љутице Богдана, као играч за попуњавање ротације, али је брзо постао један одМилојевићевих адута. Исплатио му се у Трнави, затим је гасио пожар у Салцбургу када је Звездина средина почела да пуца, донео је бољитак и на Енфилду, а добре европске роле допуњавао је и партијама на домаћој сцени... Нема Јованчић офанзивне карактеристике као Лоренцо Ебесилио, али тренутно је у предности. Због чврстине и једноставних решења.

Појављивање Јованчића у стартној постави сигурно ће одобровољити навијаче. Баш као и Милана Павкова као прве опције у шпицу. Изостанак Боаћија натерао је Милојевића да у Паризу у „деветку“ промовише Ел Фарду Бена. Није му се исплатило. Тешко да ће Звездин шеф стручног штаба поновити исту грешку. Са Павковом у нападу црвено-бели ће добити легитимно право да дугим лоптама прескачу средину и беже од Ливерпуловог пресинга. И да се надају да стрелац пет овосезонских голова буде конкурнтан у ваздуху Дејану Ловрену и Вирџилу ван Дајку. Прилично тежак задатак, али Павков је као аутсајдер стигао до звања једнод од јунака квалификација.

Ел Фарду Бен ће дејствовати десно, а Марко Марин номинално бити на левој страни. Практично, имаће заадатак да често улази у средину, чува лопту и тражи пукотине у Ливерпуловом систему.

У одбрани Звезде неће бити изненађења, па би у уторак од 18.55 на терен Маракане требало да истрче:

Борјан – Стојковић, Савић, Дегенек, Родић – Јовичић, Јованчић, Крстичић – Бен, Марин – Павков.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар