LŠ: Zvezdin tim za Liverpul...

Dva debitanta u startnoj postavi? Zamena za povređenog Ričmonda Boaćija bi trebalo da je poznata, ali određene dileme postoje u veznom redu.  Aspirin za Klopov presing - Dušan Jovančić! Napad po volji navijača! Milojević ima dilemu u veznom redu. . .  

Fudbal 05.11.2018 | 23:10
LŠ: Zvezdin tim za Liverpul...
Dosad su imali uloge džokera i ulazili sa klupe, ali u utorak bi to moglo da se promeni. Milan Pavkov i Dušan Jovančić očekuju se u startnoj postavi Crvene zvezde za duel sa Liverpulom u 4. kolu Lige šampiona (18.55, prenos na TV Arena Sport), što bi bio prvi put da počinju utakmicu grupne faze elitnog takmičenja.

I jedan i drugi nametnuli su se igrama u poslednje vreme, a visokom centarforu otvorilo se mesto zbog povrede Ričmonda Boaćija, dok u veznom redu i dalje postoje određene nedoumice.

Po prikazanom od dolaska u Crvenu zvezdu iz Vojvodine, Jovančić je apsolutno zaslužio priliku da počne ovu utakmicu pre Gorana Čaušića i Veljka Simića, ali ostaje da vidimo da li će iz tima istisnuti iLorenca Ebisilija.

Pre dve nedelje na Enfildu, ispred Krstičića i Jovičića - koji se ponovo očekuju u timu - igrao je Lorenco Ebisilio, a po bokovima El Fardu Ben i Slavoljub Srnić. Za duel na "Marakani" u tim se vraćaMarko Marin (kao i levi bek Milan Rodić), tako da će se Srnić - koji ove sezone nema veliku minutažu - najverovatnije vratiti na klupu, a zajedno sa njim bi mogao i Ebisilio.

Holanđanin je odličan tehničar, ume da pošlaje sjajnu loptu u prostor kroz protivničku odbranu, međutim, nije "trkač". A, igrači koji mogu dugo da trče gore-dole su oni koje Vladan Milojević najviše voli. Upravo takav je Jovančić, a ima i dobar pregled igre.

Što se tiče odbrane, ona bi trebalo da bude u najjačem sastavu i u nju crveno-beli polažu najveće nade.

Borjan, Stojković, Savić, Degenek i Rodić uspeli su da odole napadačima Napolija, a mnogi se nadaju da bi - uz pomoć atmosfere na tribinama - to mogli da ponove i protiv finaliste Lige šampiona iz prošle sezone.

Možda, ali samo možda, možeš da se odbraniš od Mo Salaha ili Manea, posebno ako su ustali na pogrešnu nogu. Možda možeš i da skratiš prostor Firminu, ali od direktnog fudbala i visokog presingaJirgena Klopa pomoći nema. Osetio je to Mančester Siti prošle godine, a i Crvena zvezda pre dve sedmice.

Svaku izgubljenu loptu u opasnoj zoni Redsi su pretvarali u gol ili priliku pred mrežom Milana Borjana.Tačno je da će pod velikim opterećenjem biti odbana crveno-belih predvođena Vujadinom Savićem, ali ključ dostojnog otpora držaće vezisti crveno-belih. Oni će biti na koje će nasrtatiti Klopova vojska i želeti da dobijenim duelima skrše otpor srpskog šampiona.

Crvenoj zvezdi će za duel četvrtog kola Lige šampiona biti potrebna čvrstina i mirnoća u veznom redu. Neizostavan je Branko Jovičić, Nenad Krstičić nije na prošlogodišnjem nivou, ali je i dalje igrač bez kogaVladan Milojević ne može da zamisli velike utakmice... Treći član srca tima je i dalje nepoznat, ali naginjen na to da bi šansu u startnih 11 konačno mogao da dobije Dušan Jovančić. Visoki Beograđanin je došao na mala vrata u Ljutice Bogdana, kao igrač za popunjavanje rotacije, ali je brzo postao jedan odMilojevićevih aduta. Isplatio mu se u Trnavi, zatim je gasio požar u Salcburgu kada je Zvezdina sredina počela da puca, doneo je boljitak i na Enfildu, a dobre evropske role dopunjavao je i partijama na domaćoj sceni... Nema Jovančić ofanzivne karakteristike kao Lorenco Ebesilio, ali trenutno je u prednosti. Zbog čvrstine i jednostavnih rešenja.

Pojavljivanje Jovančića u startnoj postavi sigurno će odobrovoljiti navijače. Baš kao i Milana Pavkova kao prve opcije u špicu. Izostanak Boaćija naterao je Milojevića da u Parizu u „devetku“ promoviše El Fardu Bena. Nije mu se isplatilo. Teško da će Zvezdin šef stručnog štaba ponoviti istu grešku. Sa Pavkovom u napadu crveno-beli će dobiti legitimno pravo da dugim loptama preskaču sredinu i beže od Liverpulovog presinga. I da se nadaju da strelac pet ovosezonskih golova bude konkurntan u vazduhu Dejanu Lovrenu i Virdžilu van Dajku. Prilično težak zadatak, ali Pavkov je kao autsajder stigao do zvanja jednod od junaka kvalifikacija.

El Fardu Ben će dejstvovati desno, a Marko Marin nominalno biti na levoj strani. Praktično, imaće zaadatak da često ulazi u sredinu, čuva loptu i traži pukotine u Liverpulovom sistemu.

U odbrani Zvezde neće biti iznenađenja, pa bi u utorak od 18.55 na teren Marakane trebalo da istrče:

Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Jovančić, Krstičić – Ben, Marin – Pavkov.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar