Стиже помоћ за Вујичиће из Српца

Након приче о тешком животу деведесетогодишњег Миле Вујчића и његовог сина Драгана, српског борца прве категорије, објављене на порталу БН-а , реаговали су надлежни органи у србачкој општинској управи. Делегација општинске власти и Борачке организације, са предсједником Душком Митрићем, посјетила је Вујчиће и увјерила се да они заиста живе у условима испод сваког људског достојанства.

Република Српска 05.11.2018 | 18:19
Стиже помоћ за Вујичиће из Српца
"Тако нешто није заслужио нико, а поготово неко ко је дао свој допринос у стварању Републике Српске. Тешко је објаснити, шта је довело до тога, како су изостављени и заборављени. Ријеч је о скромним људима који се никада нису жалили на тежак живот, нити су долазили да траже помоћ. Они, заправо, не желе да додју у Србац  да остваре права која им припадају, а Миле нема чак ни личне документе. То ствара потешкоће да му  општина одобри сталну новчану помоћ“, каже предсједник србачке Борачке организације Душко Митрић, који је истовремено и начелник одјељења за општу управу и друштвене дјелатности у овој локалној заједници. 

Комшија угрожених Вујићића, Божо Вујичић каже да је општина знала за проблеме, наводећи да је он више пута тражио помоћ за Милу и Драгана, али да није било разумјевања.

Ипак, према ријечима Душка Митрића, овог пута приоритет ће бити да се санира кров на објекту у коме живе, те да се умјесто земље стави адекватан топли под  у собама. Набавиће се и зимница, а у медјувремену ће бити ријешено и питање сталне новчане помоћи, како би Драган и његов отац безбрижније пребродили предстојећу зиму. У том правцу активираће се и мјесна борачка организација  у Кладарима .

Да подсјетимо, Миле и Драган Вујчић живе у објекту озиданом бетонским елементима, неомалтерисаним зидовима, црним од дима, земљаним подом и кровом који прокишњава.

Водом за пиће и одржавање „хигијене“ снабдјевају се из отворемног извора који се налази стотињак метара од куће.

Једини приход је од Драгановог  повременог рада код људи у селу,  а да им није помоћи комшије Боже Ристића и његових родитеља, како кажу, умрли би од глади и болести.  Захвални су и Црвеном крсту у Српцу, који је недавно, захваљујући  ангажовању Ристића, послао помоћ у храни, одјећи и обући.

(БН/С. К.)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Један ЧОВЕК и једна ПАТКА!

05.11.2018 18:47

Ма браво, Милораде и Бисерка! А да, ви браните и помазете само Хрвате. Фуј Срби! Гласали сте за своје непријатеље, васе убице. Нека вам је свима на цаст, мада питање колко је остало од тога...

ОДГОВОРИТЕ
Name

То

07.11.2018 18:50

Рудоња и Бисерка ,вама дворци и дебели банковни рачуни а нама сув хљеб и ваша канџија. Ко гласа за вашу сатанистичку органитацију..?нека му се стиде покољења..

Name

ЗОКИ

05.11.2018 22:20

Цуј ово,па није ни цудо сто се ово десава у Српцу кад је Дуско Митриц Нацелник оделења са купљеном дипломом и средње сколе и факултета,а такви је у Српцу 50 посто и сви из СНСДа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мајка Борца Р С

06.11.2018 04:38

ово за вујцице циста измисљотина миле није се родио са осамдесет година зивио је у оном систему кад је било посла на претек а И његов син носи маркирану робу скупи телефон И сједи код бозин и родитеља цијеле дана на интернету И ако им несто треба урадити И тако цијели зивот срамота теска

Name

Србац

06.11.2018 06:44

Е Зоки хајд провјери и основну школу, види и здравствена књижица је сумњива. Проваљен си...

Name

За Мајка

06.11.2018 14:28

Тачно, није се родио са 90 година, али исто тако, живот не да свима исте шансе, вјеруј ми, ја то јако добро знам! И на крају, ако деда Миле није ни успио за својих 90 година саградити куле и виле, па јел то разлог да га се не помогне овако старог! Мајко, стиди се својих ријечи! Борац