Stiže pomoć za Vujičiće iz Srpca

Nakon priče o teškom životu devedesetogodišnjeg Mile Vujčića i njegovog sina Dragana, srpskog borca prve kategorije, objavljene na portalu BN-a , reagovali su nadležni organi u srbačkoj opštinskoj upravi. Delegacija opštinske vlasti i Boračke organizacije, sa predsjednikom Duškom Mitrićem, posjetila je Vujčiće i uvjerila se da oni zaista žive u uslovima ispod svakog ljudskog dostojanstva.

Republika Srpska 05.11.2018 | 18:19
Stiže pomoć za Vujičiće iz Srpca
"Tako nešto nije zaslužio niko, a pogotovo neko ko je dao svoj doprinos u stvaranju Republike Srpske. Teško je objasniti, šta je dovelo do toga, kako su izostavljeni i zaboravljeni. Riječ je o skromnim ljudima koji se nikada nisu žalili na težak život, niti su dolazili da traže pomoć. Oni, zapravo, ne žele da dodju u Srbac  da ostvare prava koja im pripadaju, a Mile nema čak ni lične dokumente. To stvara poteškoće da mu  opština odobri stalnu novčanu pomoć“, kaže predsjednik srbačke Boračke organizacije Duško Mitrić, koji je istovremeno i načelnik odjeljenja za opštu upravu i društvene djelatnosti u ovoj lokalnoj zajednici. 

Komšija ugroženih Vujićića, Božo Vujičić kaže da je opština znala za probleme, navodeći da je on više puta tražio pomoć za Milu i Dragana, ali da nije bilo razumjevanja.

Ipak, prema riječima Duška Mitrića, ovog puta prioritet će biti da se sanira krov na objektu u kome žive, te da se umjesto zemlje stavi adekvatan topli pod  u sobama. Nabaviće se i zimnica, a u medjuvremenu će biti riješeno i pitanje stalne novčane pomoći, kako bi Dragan i njegov otac bezbrižnije prebrodili predstojeću zimu. U tom pravcu aktiviraće se i mjesna boračka organizacija  u Kladarima .

Da podsjetimo, Mile i Dragan Vujčić žive u objektu ozidanom betonskim elementima, neomalterisanim zidovima, crnim od dima, zemljanim podom i krovom koji prokišnjava.

Vodom za piće i održavanje „higijene“ snabdjevaju se iz otvoremnog izvora koji se nalazi stotinjak metara od kuće.

Jedini prihod je od Draganovog  povremenog rada kod ljudi u selu,  a da im nije pomoći komšije Bože Ristića i njegovih roditelja, kako kažu, umrli bi od gladi i bolesti.  Zahvalni su i Crvenom krstu u Srpcu, koji je nedavno, zahvaljujući  angažovanju Ristića, poslao pomoć u hrani, odjeći i obući.

(BN/S. K.)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Jedan ČOVEK i jedna PATKA!

05.11.2018 18:47

Ma bravo, Milorade i Biserka! A da, vi branite i pomazete samo Hrvate. Fuj Srbi! Glasali ste za svoje neprijatelje, vase ubice. Neka vam je svima na cast, mada pitanje kolko je ostalo od toga...

ODGOVORITE
Name

To

07.11.2018 18:50

Rudonja i Biserka ,vama dvorci i debeli bankovni računi a nama suv hljeb i vaša kandžija. Ko glasa za vašu satanističku organitaciju..?neka mu se stide pokoljenja..

Name

ZOKI

05.11.2018 22:20

Cuj ovo,pa nije ni cudo sto se ovo desava u Srpcu kad je Dusko Mitric Nacelnik odelenja sa kupljenom diplomom i srednje skole i fakulteta,a takvi je u Srpcu 50 posto i svi iz SNSDa.

ODGOVORITE
Name

Majka Borca R S

06.11.2018 04:38

ovo za vujcice cista izmisljotina mile nije se rodio sa osamdeset godina zivio je u onom sistemu kad je bilo posla na pretek a I njegov sin nosi markiranu robu skupi telefon I sjedi kod bozin i roditelja cijele dana na internetu I ako im nesto treba uraditi I tako cijeli zivot sramota teska

Name

Srbac

06.11.2018 06:44

E Zoki hajd provjeri i osnovnu školu, vidi i zdravstvena knjižica je sumnjiva. Provaljen si...

Name

Za Majka

06.11.2018 14:28

Tačno, nije se rodio sa 90 godina, ali isto tako, život ne da svima iste šanse, vjeruj mi, ja to jako dobro znam! I na kraju, ako deda Mile nije ni uspio za svojih 90 godina sagraditi kule i vile, pa jel to razlog da ga se ne pomogne ovako starog! Majko, stidi se svojih riječi! Borac