Марко Марин: "Да их нападнемо? То је смрт!"

"Нисмо толико наивни", рекао је у понедељак најбољи играч Звезде, упитан коју тактику црвено-бели спремају за меч против тима Јиргена Клопа.

Фудбал 06.11.2018 | 09:45
Марко Марин: "Да их нападнемо? То је смрт!"
Уторак је дан за још један фудбалски спектакл у Београду.

Фудбалери Ливерпула, актуелни вицешампиони Европе, долазе на гостовање Звезди (без Ђердана Шаћирија), на "реванш" црвено-белима после своје убедљјиве победе на Енфилду пре две недеље.

Најбољи играч шампиона Србије, Марко Марин, због повреде није могао да игра у Енглеској, али је сада спреман и мотивисан да учествује у још једној великој утакмици.

"Сви се радујемо сутрашњем мечу, посебно зато што играмо код куће. Знамо шта нас очекује, видели смо тако колико је Ливерпул јак, али надам се да ће у уторак бити другачије. Даћемо све од себе", изјавио је некадашњи репрезентативац Немачке на конференцији на стадиону "Рајко Митић".

Марин и даље живо памти амбијент утакмице против Наполија, на старту Лиге шампиона.

"Такву атмосферу нисам много пута доживео. Видело се колико је било тешко играчима Наполија, за које су сви очекивали да ће победити, па се надам да ће тако бити и сутра. Онда остаје на нама играчима да покажемо на терену нешто више него у Ливерпулу", додао је он.

Према његовом мишљењу, наивно би било ако Звезду атмосфера "повуче" у напад против тако јаког противника.

"На Енфилду смо много добро почели утакмицу, али играти отворено против Ливерпула свих 90 минута је 'смрт'. Ниједна екипа на свету то не ради, нисмо толико наивни. Мислим да ћемо играти неки 'микс', тренер нас је добро припремио, видећете сутра на терену".

Марин је у сезони 2012/13 наступао за Челси и "осетио" енглески фудбал. На питање да ли се ужелео дуела против тамошњих тимова одговара да се не припрема тако за сутрашњи меч.

"Не бих на то гледао тако. Већ дуго сам ван Енглеске и сада сам играч Звезде. Циљ ми је да помогнем екипи сутра да дође до доброг резултата, а не да се вратим у Енглеску, нити је то нешто што планирам".

Дуел Звезде и Ливерпула заказан је за уторак у 18.55 часова, уз пренос на ТВ Арена спорт.

МОНДО ФИЛМ О НАВИЈАЧИМА ЛИВЕРПУЛА



СТОП НАСИЉУ НАД ЖЕНАМА

ФК Црвена звезда се укључио у акцију "Стоп насиљу над женама", тако да ће током утакмице са Ливерпулом на источној трибини стадиона Рајко Митић бити постављен 17 метара дуг транспарент са том поруком написанон на енглеском језику.

"Црвена звезда се укључила у велику акцију подршке борби против насиља над женама. То је важно јер жене су наше баке, мајке, сестре, кћери и унуке. И сваки човек има обавезу да поштује оно сто му је у личном животу најсветије”, изјавио је председник црвено-белих, Светозар Мијаиловић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

сладоја

06.11.2018 09:16

СРЕЋНО ПЛАВИ !!!! РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ УЗ ВАС!!!

ОДГОВОРИТЕ