Marko Marin: "Da ih napadnemo? To je smrt!"

"Nismo toliko naivni", rekao je u ponedeljak najbolji igrač Zvezde, upitan koju taktiku crveno-beli spremaju za meč protiv tima Jirgena Klopa.

Fudbal 06.11.2018 | 09:45
Marko Marin: "Da ih napadnemo? To je smrt!"
Utorak je dan za još jedan fudbalski spektakl u Beogradu.

Fudbaleri Liverpula, aktuelni vicešampioni Evrope, dolaze na gostovanje Zvezdi (bez Đerdana Šaćirija), na "revanš" crveno-belima posle svoje ubedljjive pobede na Enfildu pre dve nedelje.

Najbolji igrač šampiona Srbije, Marko Marin, zbog povrede nije mogao da igra u Engleskoj, ali je sada spreman i motivisan da učestvuje u još jednoj velikoj utakmici.

"Svi se radujemo sutrašnjem meču, posebno zato što igramo kod kuće. Znamo šta nas očekuje, videli smo tako koliko je Liverpul jak, ali nadam se da će u utorak biti drugačije. Daćemo sve od sebe", izjavio je nekadašnji reprezentativac Nemačke na konferenciji na stadionu "Rajko Mitić".

Marin i dalje živo pamti ambijent utakmice protiv Napolija, na startu Lige šampiona.

"Takvu atmosferu nisam mnogo puta doživeo. Videlo se koliko je bilo teško igračima Napolija, za koje su svi očekivali da će pobediti, pa se nadam da će tako biti i sutra. Onda ostaje na nama igračima da pokažemo na terenu nešto više nego u Liverpulu", dodao je on.

Prema njegovom mišljenju, naivno bi bilo ako Zvezdu atmosfera "povuče" u napad protiv tako jakog protivnika.

"Na Enfildu smo mnogo dobro počeli utakmicu, ali igrati otvoreno protiv Liverpula svih 90 minuta je 'smrt'. Nijedna ekipa na svetu to ne radi, nismo toliko naivni. Mislim da ćemo igrati neki 'miks', trener nas je dobro pripremio, videćete sutra na terenu".

Marin je u sezoni 2012/13 nastupao za Čelsi i "osetio" engleski fudbal. Na pitanje da li se uželeo duela protiv tamošnjih timova odgovara da se ne priprema tako za sutrašnji meč.

"Ne bih na to gledao tako. Već dugo sam van Engleske i sada sam igrač Zvezde. Cilj mi je da pomognem ekipi sutra da dođe do dobrog rezultata, a ne da se vratim u Englesku, niti je to nešto što planiram".

Duel Zvezde i Liverpula zakazan je za utorak u 18.55 časova, uz prenos na TV Arena sport.

MONDO FILM O NAVIJAČIMA LIVERPULA



STOP NASILJU NAD ŽENAMA

FK Crvena zvezda se uključio u akciju "Stop nasilju nad ženama", tako da će tokom utakmice sa Liverpulom na istočnoj tribini stadiona Rajko Mitić biti postavljen 17 metara dug transparent sa tom porukom napisanon na engleskom jeziku.

"Crvena zvezda se uključila u veliku akciju podrške borbi protiv nasilja nad ženama. To je važno jer žene su naše bake, majke, sestre, kćeri i unuke. I svaki čovek ima obavezu da poštuje ono sto mu je u ličnom životu najsvetije”, izjavio je predsednik crveno-belih, Svetozar Mijailović.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

сладоја

06.11.2018 09:16

СРЕЋНО ПЛАВИ !!!! РЕПУБЛИКА СРПСКА ЈЕ УЗ ВАС!!!

ODGOVORITE