Александар Станојевић напушта Сауди Арабију!

Некадашњи тренер Партизана поново је слободан, након растанка са Ал Кадисијом.  Пресудила му серија од шест пораза: Станојевић добио отказ у Арабији! Љубимац Гробара поново слободан тренер.

Фудбал 06.11.2018 | 08:45
Александар Станојевић напушта Сауди Арабију!
Српски стручњак Александар Станојевић (45) више није тренер Ал Кадисије из Саудијске Арабије.

После пет месеци сарадње и шест пораза у последњих шест утакмица, руководство тог клуба донело је одлуку да смени некадашњег шефа струке Партизана.

"Менаџмент клуба одлучио је да раскине уговор са Станојевићем и са стручним штабом, а ту улогу ће привремено обављати асистент Абдулазиз Ал Биши", саопштио је Ал Кадиси, који је после осам кола првенства пао на претпоследње место на табели.

Станојевић је тако завршио своју четврту епизоду у Азији, где је водио и кинеске клубове Пекинг Ентерпрајз, Пекинг Гоан и Далијен Ифан. Након успешног боравка у Партизану, са којим је играо Лигу шампиона и освојио две титуле и куп, он је водио и Макаби Хаифу и ПАОК.

Није се посрећило Александру Станојевићу у Саудијској Арабији. Почетак је био солидан, али после шест узастопних пораза руководство Ал Кадисије одлучило је да прекине сарадњу са српским стручњаком.

Љубимац Гробара, стручњак који је довео Партизан до Лиге шампиона 2010. године, потписао је уговор са Ал Кадисојом у мају ове године. Међутим, капа која је прелила чашу незадовољства био је пораз на домаћем терену од Ал Хилала.

Занимљиво је да слабији учинак од доскорашњег тима Александра Станојевића има само Ал Итихад за који игра најбољи стрелац прошлогодишњег првенства Александар Пешић.

Пре Ал Кадисије Станојевић је кратко предводио солунски ПАОК. Последње запажене резултате имао је у Кини где је радио у Пекинг Ентерпрајзу и Даљену.   

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар