Aleksandar Stanojević napušta Saudi Arabiju!

Nekadašnji trener Partizana ponovo je slobodan, nakon rastanka sa Al Kadisijom.  Presudila mu serija od šest poraza: Stanojević dobio otkaz u Arabiji! Ljubimac Grobara ponovo slobodan trener.

Fudbal 06.11.2018 | 08:45
Aleksandar Stanojević napušta Saudi Arabiju!
Srpski stručnjak Aleksandar Stanojević (45) više nije trener Al Kadisije iz Saudijske Arabije.

Posle pet meseci saradnje i šest poraza u poslednjih šest utakmica, rukovodstvo tog kluba donelo je odluku da smeni nekadašnjeg šefa struke Partizana.

"Menadžment kluba odlučio je da raskine ugovor sa Stanojevićem i sa stručnim štabom, a tu ulogu će privremeno obavljati asistent Abdulaziz Al Biši", saopštio je Al Kadisi, koji je posle osam kola prvenstva pao na pretposlednje mesto na tabeli.

Stanojević je tako završio svoju četvrtu epizodu u Aziji, gde je vodio i kineske klubove Peking Enterprajz, Peking Goan i Dalijen Ifan. Nakon uspešnog boravka u Partizanu, sa kojim je igrao Ligu šampiona i osvojio dve titule i kup, on je vodio i Makabi Haifu i PAOK.

Nije se posrećilo Aleksandru Stanojeviću u Saudijskoj Arabiji. Početak je bio solidan, ali posle šest uzastopnih poraza rukovodstvo Al Kadisije odlučilo je da prekine saradnju sa srpskim stručnjakom.

Ljubimac Grobara, stručnjak koji je doveo Partizan do Lige šampiona 2010. godine, potpisao je ugovor sa Al Kadisojom u maju ove godine. Međutim, kapa koja je prelila čašu nezadovoljstva bio je poraz na domaćem terenu od Al Hilala.

Zanimljivo je da slabiji učinak od doskorašnjeg tima Aleksandra Stanojevića ima samo Al Itihad za koji igra najbolji strelac prošlogodišnjeg prvenstva Aleksandar Pešić.

Pre Al Kadisije Stanojević je kratko predvodio solunski PAOK. Poslednje zapažene rezultate imao je u Kini gde je radio u Peking Enterprajzu i Daljenu.   

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar