Мејведер се враћа у ринг, али не против Нурмагомедова!

Флојд Мејведер Јуниор, непоражени амерички боксер, објавио је повратак у ринг.  Мејведер улази у ММА ринг! Меч ће се одржати 31. децембра у Токију, а противник му је домаћи такмичар Теншин Насукава. Да ли је то почетак припрема за судар са Хабибом Нурмагомедовим?

Остали спортови 06.11.2018 | 20:30
Мејведер се враћа у ринг, али не против Нурмагомедова!
Мејведер ће се борити у Јапану на новогодишње вече против непораженог кик-боксера Теншина Насукаве.

Још се не зна под каквим правилима ће се одржати борба ове двојице непоражених у својим каријерама.

То ће бити други повратак 41- годишњег боксера из пензије. Први пут се вратио прошле године нокаутиравши УФЦ борца Конора Мекгрегора за своју јубиларну 50. победу у каријери.

"Организација Ризин ради сјајан посао. Ово у Саитами је мој почетак с њима, али верујем и да није крај", поручио је Мејведер.

У последње време највише се причало о потенцијалној борби њега и Хабиба Нурмагомедова, руског борца који је у УФЦ-овом октогону "угушио" Мекгрегора.

Тек што су се стишале гласине о његовој борби са Хабибом Нурмагомедовим, Флојд Мејведер млађи се поново нашао у фокусу "борилачке" јавности.

Американац ће се, наиме окушати и у ММА (мешаним борилачким вештинама) и то први пут, барем званично у животу. Непоражени шампион (50-0) који је бокс оставио да би потом ставио рукавице поново на руке за више циркус, него меч против Конора Макгрегора, сада се, чини се узобиљио те ће се опробати и у ММА. Али у Јапану пошто је потписао уговор за једну борбу за Раизин Фингхтинг Федератион организацију.

Меч ће се одржати 31. децембра у Токију, противник му је домаћи такмичар Теншин Насукава, бориће се у рингу, али по ММА правилиа. А то значи да има борбе у партеру, као и удараца ногама.

"Хтео сам да урадим нешто другачије, желео сам да покажем шта знам и ван САД и да учествујем у специфичној борби", изјавио је Американац.

Сада је већ сасвим јасно да се Мејведер полако припрема за судар са УФЦ шампионом у лакој категроји, Хабибом Нурмагомедовим, који је рекао да ће се њих двојица одмерити у двамеча, једаном по бокерским, а другом по ММА правилима.

Живи били па видели...

ФОТО: Реутерс

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар