Mejveder se vraća u ring, ali ne protiv Nurmagomedova!

Flojd Mejveder Junior, neporaženi američki bokser, objavio je povratak u ring.  Mejveder ulazi u MMA ring! Meč će se održati 31. decembra u Tokiju, a protivnik mu je domaći takmičar Tenšin Nasukava. Da li je to početak priprema za sudar sa Habibom Nurmagomedovim?

Ostali sportovi 06.11.2018 | 20:30
Mejveder se vraća u ring, ali ne protiv Nurmagomedova!
Mejveder će se boriti u Japanu na novogodišnje veče protiv neporaženog kik-boksera Tenšina Nasukave.

Još se ne zna pod kakvim pravilima će se održati borba ove dvojice neporaženih u svojim karijerama.

To će biti drugi povratak 41- godišnjeg boksera iz penzije. Prvi put se vratio prošle godine nokautiravši UFC borca Konora Mekgregora za svoju jubilarnu 50. pobedu u karijeri.

"Organizacija Rizin radi sjajan posao. Ovo u Saitami je moj početak s njima, ali verujem i da nije kraj", poručio je Mejveder.

U poslednje vreme najviše se pričalo o potencijalnoj borbi njega i Habiba Nurmagomedova, ruskog borca koji je u UFC-ovom oktogonu "ugušio" Mekgregora.

Tek što su se stišale glasine o njegovoj borbi sa Habibom Nurmagomedovim, Flojd Mejveder mlađi se ponovo našao u fokusu "borilačke" javnosti.

Amerikanac će se, naime okušati i u MMA (mešanim borilačkim veštinama) i to prvi put, barem zvanično u životu. Neporaženi šampion (50-0) koji je boks ostavio da bi potom stavio rukavice ponovo na ruke za više cirkus, nego meč protiv Konora Makgregora, sada se, čini se uzobiljio te će se oprobati i u MMA. Ali u Japanu pošto je potpisao ugovor za jednu borbu za Raizin Finghting Federation organizaciju.

Meč će se održati 31. decembra u Tokiju, protivnik mu je domaći takmičar Tenšin Nasukava, boriće se u ringu, ali po MMA pravilia. A to znači da ima borbe u parteru, kao i udaraca nogama.

"Hteo sam da uradim nešto drugačije, želeo sam da pokažem šta znam i van SAD i da učestvujem u specifičnoj borbi", izjavio je Amerikanac.

Sada je već sasvim jasno da se Mejveder polako priprema za sudar sa UFC šampionom u lakoj kategroji, Habibom Nurmagomedovim, koji je rekao da će se njih dvojica odmeriti u dvameča, jedanom po bokerskim, a drugom po MMA pravilima.

Živi bili pa videli...

FOTO: Reuters

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar