Шеста побједа Напретка, осми пораз Земуна!

Фудбалери Напретка победили су у Београду домаћи Земун са 2:0, у утакмици 15. кола Суперлиге Србије.  Напредак на европском курсу - Земун није опепелио! Чарапани славили у Горњој вароши.  Напредак у серији, Мачва "угасила" Змајеве! Крушевљани однели сва три бода из Горње Вароши (2:0) у 15. колу Суперлиге. Мачва победила Вождовац, док су Рад и Спартак играли нерешено.

Фудбал 05.11.2018 | 08:45
Шеста побједа Напретка, осми пораз Земуна!
Напредак је повео у 75. минуту голом Милоша Вулића, а победу је обезбедио Никола Боранијашевић у 85. минуту.

Клуб из Крушевца наставио је низ добрих резултата, остварио је шесту победу у лиги и заузима пето место на табели са 25 бодова.

Земун је претрпео осми пораз и 12. је на табели са 13 бодова. 

Држао се Земун колико је могао, али Напредак је ове сезоне ипак један од главних кандидата за излазак на европску сцену, па иако то резултати до сада и нису показивали добра игра и сув квалитет Чарапана кад-тад су морали да испливају на површину. У последње време и то се дешава, па је тако после победа над Војводином у Новом Саду (1:0), Лучанима у Крушевцу (4:1) уз реми на гостовању код Партизана (1:1) и разочаравајућих 1:1 против Радника код куће, тим Милорада Косановића узео још три бода на изазовној утакмици у Земуну. Дуго су домаћини одолевали у Горњој вароши, али су у финишу остали без даха што су гости умели да казне и стигну до заслужене победе од 2:0 у 15. колу Суперлиге.

Уосталом, све говори статистички податак са званичног сајта Суперлиге – осам удараца у оквир Земуновог гола и беспослени Никола Петровић на супротној страни. Земун се определио за дефанзиву, Напредак за фудбал и такав став морао је да дође на наплату. Капитен Милош Вулић је у 75. минуту на асистенцију Ибрахима Ндиајеа изабрао идеалан тренутак да упише првенствени првенац у овој сезони, да би све дилеме око исхода меча у 85. отклонио Никола Боранијевић.

Напредак је сада пети на табели, испред су Партизан, Чукарички, Раднићки и Црвена звезда… Ако је за судити по игри, могли би Чарапани да се умувају у прва четири на табели.

Фудбалери Напретка победили су на гостовању екипу Земуна, резултатом 2:0, у утакмици 15. кола Суперлиге.

Напредак је повео у 75. минуту голом Милоша Вулића, а победу је обезбедио Никола Боранијашевић у 85. минуту.

Двоструки асистент на том мечу био је Ибрахим Ндиаје.

Крушевљани су остварили шесту победу ове сезоне и заузимају пето место на табели са 25 бодова, док је Земун претрпео осми пораз и тренутно је на 13. позицији са освојених 13 бодова.

Мачва се пробила на девето место, пошто је као домаћин победила Вождовац 2:0.

Милош Михајлов скривио је пенал у последњем минуту првог полувремена, због чега је добио жути картон, а с обзиром на то да је већ био уписан у бележницу судије, аутоматски је зарадио Искључење. Испоставиће се да је овај детаљ био кључан на утакмици између Мачве и Вождовца, коју су Шапчани добили головима Младена Лазаревића из поменутог пенала у судијској надокнади првог дела и Ненада Гаворића, такође у допуни времена, али у другом полувремену.

Мачва је пред својим навијачима у Шапцу надиграла Вождовац, али тек пошто је београдски тим остао с играчем мање на терену и то у завршници првог полувремена.

Домаћин је до предности дошао голом Младена Лазаревића у четвртом минуту судијске надокнаде времена првог полувремена из једанаестерца. Претходно Милош Михајлов је зарадио други жути картон и скривио једанаестерац. 

Други део утакмице припао је Мачви, а коначан резултат у судијској надокнади времена поставио је Ненад Гаврић. 

Мачва је првом победом после три везана пораза дошла до девете позиције са 16 бодова, док је Вождовац с бодом мање на 11. 

Црвених картона и голова било је и на Бањици, где су Рад и Спартак играли 1:1.

Након првог дела, у којем није било превише узбуђења, гледали смо узбудљив наставак меча. "Грађевинари" су у 69. минуту остали без Александра Буснића. Он је због два жута картона морао пре времена у свлачионицу, а пенал који је скривио искористио је Стефан Денковић.

Међутим, иако са играчем мање, Рад је у 83. минуту преко Богдана Младеновића стигао до изједначења. Спартакова бројчана предност трајала је до 88. када је и искусни Владимир Торбица добио други жути.

На Бањици Рад и Спартак играли су нерешено, а домаћин је до бода успео да додје и поред играча мање на терену.

Спартак је повео голом у 70. минуту из једанаестерца који је скривио Александар Буснић, притом зарадивши други жути картон.

Ношени подршком с трибина "градјевинари" су у 80. минуту поготком Богдана Младеновића на асистенцију Александра Лутовца.

Спартак је меч такодје завршио с играчем мање, пошто је Владимир Торбица у 88. добио други жути картон.

Рад је девети са 15 бодова, док је Спартак на 15. месту са 11.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар