Šesta pobjeda Napretka, osmi poraz Zemuna!

Fudbaleri Napretka pobedili su u Beogradu domaći Zemun sa 2:0, u utakmici 15. kola Superlige Srbije.  Napredak na evropskom kursu - Zemun nije opepelio! Čarapani slavili u Gornjoj varoši.  Napredak u seriji, Mačva "ugasila" Zmajeve! Kruševljani odneli sva tri boda iz Gornje Varoši (2:0) u 15. kolu Superlige. Mačva pobedila Voždovac, dok su Rad i Spartak igrali nerešeno.

Fudbal 05.11.2018 | 08:45
Šesta pobjeda Napretka, osmi poraz Zemuna!
Napredak je poveo u 75. minutu golom Miloša Vulića, a pobedu je obezbedio Nikola Boranijašević u 85. minutu.

Klub iz Kruševca nastavio je niz dobrih rezultata, ostvario je šestu pobedu u ligi i zauzima peto mesto na tabeli sa 25 bodova.

Zemun je pretrpeo osmi poraz i 12. je na tabeli sa 13 bodova. 

Držao se Zemun koliko je mogao, ali Napredak je ove sezone ipak jedan od glavnih kandidata za izlazak na evropsku scenu, pa iako to rezultati do sada i nisu pokazivali dobra igra i suv kvalitet Čarapana kad-tad su morali da isplivaju na površinu. U poslednje vreme i to se dešava, pa je tako posle pobeda nad Vojvodinom u Novom Sadu (1:0), Lučanima u Kruševcu (4:1) uz remi na gostovanju kod Partizana (1:1) i razočaravajućih 1:1 protiv Radnika kod kuće, tim Milorada Kosanovića uzeo još tri boda na izazovnoj utakmici u Zemunu. Dugo su domaćini odolevali u Gornjoj varoši, ali su u finišu ostali bez daha što su gosti umeli da kazne i stignu do zaslužene pobede od 2:0 u 15. kolu Superlige.

Uostalom, sve govori statistički podatak sa zvaničnog sajta Superlige – osam udaraca u okvir Zemunovog gola i besposleni Nikola Petrović na suprotnoj strani. Zemun se opredelio za defanzivu, Napredak za fudbal i takav stav morao je da dođe na naplatu. Kapiten Miloš Vulić je u 75. minutu na asistenciju Ibrahima Ndiajea izabrao idealan trenutak da upiše prvenstveni prvenac u ovoj sezoni, da bi sve dileme oko ishoda meča u 85. otklonio Nikola Boranijević.

Napredak je sada peti na tabeli, ispred su Partizan, Čukarički, Radnićki i Crvena zvezda… Ako je za suditi po igri, mogli bi Čarapani da se umuvaju u prva četiri na tabeli.

Fudbaleri Napretka pobedili su na gostovanju ekipu Zemuna, rezultatom 2:0, u utakmici 15. kola Superlige.

Napredak je poveo u 75. minutu golom Miloša Vulića, a pobedu je obezbedio Nikola Boranijašević u 85. minutu.

Dvostruki asistent na tom meču bio je Ibrahim Ndiaje.

Kruševljani su ostvarili šestu pobedu ove sezone i zauzimaju peto mesto na tabeli sa 25 bodova, dok je Zemun pretrpeo osmi poraz i trenutno je na 13. poziciji sa osvojenih 13 bodova.

Mačva se probila na deveto mesto, pošto je kao domaćin pobedila Voždovac 2:0.

Miloš Mihajlov skrivio je penal u poslednjem minutu prvog poluvremena, zbog čega je dobio žuti karton, a s obzirom na to da je već bio upisan u beležnicu sudije, automatski je zaradio Isključenje. Ispostaviće se da je ovaj detalj bio ključan na utakmici između Mačve i Voždovca, koju su Šapčani dobili golovima Mladena Lazarevića iz pomenutog penala u sudijskoj nadoknadi prvog dela i Nenada Gavorića, takođe u dopuni vremena, ali u drugom poluvremenu.

Mačva je pred svojim navijačima u Šapcu nadigrala Voždovac, ali tek pošto je beogradski tim ostao s igračem manje na terenu i to u završnici prvog poluvremena.

Domaćin je do prednosti došao golom Mladena Lazarevića u četvrtom minutu sudijske nadoknade vremena prvog poluvremena iz jedanaesterca. Prethodno Miloš Mihajlov je zaradio drugi žuti karton i skrivio jedanaesterac. 

Drugi deo utakmice pripao je Mačvi, a konačan rezultat u sudijskoj nadoknadi vremena postavio je Nenad Gavrić. 

Mačva je prvom pobedom posle tri vezana poraza došla do devete pozicije sa 16 bodova, dok je Voždovac s bodom manje na 11. 

Crvenih kartona i golova bilo je i na Banjici, gde su Rad i Spartak igrali 1:1.

Nakon prvog dela, u kojem nije bilo previše uzbuđenja, gledali smo uzbudljiv nastavak meča. "Građevinari" su u 69. minutu ostali bez Aleksandra Busnića. On je zbog dva žuta kartona morao pre vremena u svlačionicu, a penal koji je skrivio iskoristio je Stefan Denković.

Međutim, iako sa igračem manje, Rad je u 83. minutu preko Bogdana Mladenovića stigao do izjednačenja. Spartakova brojčana prednost trajala je do 88. kada je i iskusni Vladimir Torbica dobio drugi žuti.

Na Banjici Rad i Spartak igrali su nerešeno, a domaćin je do boda uspeo da dodje i pored igrača manje na terenu.

Spartak je poveo golom u 70. minutu iz jedanaesterca koji je skrivio Aleksandar Busnić, pritom zaradivši drugi žuti karton.

Nošeni podrškom s tribina "gradjevinari" su u 80. minutu pogotkom Bogdana Mladenovića na asistenciju Aleksandra Lutovca.

Spartak je meč takodje završio s igračem manje, pošto je Vladimir Torbica u 88. dobio drugi žuti karton.

Rad je deveti sa 15 bodova, dok je Spartak na 15. mestu sa 11.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar