"Новака западни свијет не воли!''

Срђан Ђоковић, отац најбољег српског тенисера Новака Ђоковића, очекивао је да ће његов син превазићи такмичарску кризу из последње две године.

Тенис 05.11.2018 | 22:15
"Новака западни свијет не воли!''
Истакао је да су Новака од половине 2016. до половине ове године, током кризе погађали злонамерни коментари из Србије на интернету, али је додао да су они били у мањини.

Срђан је сигуран да ће његов син бити најбољи док год то буде хтео, јер се сада његови противници не питају готово ништа.

"Ја сам оптимиста, он је моје све снове остварио пре неколико година и невероватно је шта ради дечко. Познајући његов склоп и дициплину, био сам убеђен да ће повратак повратак бити брз", почео је причу Ђоковић у јутарњем програму ТВ Прва. 

Било је и коментара људи да се то никада неће десити. 

"Тешко је кад се неки такви коментари појаве, али су у мањини. Беспредметно је о њима причати, па ћу се обраћати већини која Новака гледа као део своје породице и народа. Они други који су незадовољни својим животом и уместо да им туђи успех буде мотив да и сами нешто ураде, они ниподаштавањем туђег успеха правдају своје неуспехе и они су небитни". 

Новаков отац сматра да је било и злонамерних појединаца, али је већина била уз Новака и молила се да се врати на врх. 

"Има ту и појединаца, али су мањина. Огромна већина је уз Новака, они су се молили и палили свеће за њега. Већина је проистекла из народа и помогла је да се тако брзо врати на врх", каже старији Ђоковић. 

Период између је према његовим речима био тежак, али не и најтежи у каријери трофејног тенисера.

"Најтеже је било његово стварање, а онда и ово сада. Тешко је јер је и поосвајао огроман број трофеја, а онда су се појавили злонамерни коментари... Погађали су га јер су његова једина копча са његовом земљом те друштвене мреже и оно што прочита на интернету. Није било лако ни њему ни његовој породици, али то је мањина и нећемо о њима", прича Ђоковић, који на констатацију новинарке каже да је удела у повратку имао и инат.

Нашем тенисеру западни свет није наклоњен - напомиње његов отац.

"Он је део српског народа, а ми смо познате инаџије. И тамо кад навијају против њега он хоће да покаже ко је прави и ко је саткан од челика. Тај западни свет га не воли, цене га и поштују, али га не воле. Мораће да се помире са тиме да је најбољи на свету и да ће бити најбољи у историји. Зашто игра најбоље у Кини - па ето зато што тамо осећа љубав", каже Срђан. 

Док је Новак на путу, он и Дијана Ђоковић су углавном у Србији, због чега се Срђан не каје и каже да нема разлога да не буде са својим народом и да нема чега да се стиди. 

"Нисмо геноцидни, убице и кољачи како нас представљају, нормална смо земља са нормалним народом. Новак је увек истицао одакле потиче, сада више то не ради јер нема потребе. Сада сви знају да је Новак једнако Србија и обрнуто". 

Прокоментарисао је и недавно гостовање у једној емисији када је споменуо Роџера Федерера.

"Што би Новак имао проблем због тога? Ја имам 57 година и одлучујем ко ми се свиђа, а ко не. Знам шта је радио Федерер кад је Новак био млад. Он се променио, признао је да је погрешио и то је у реду, људски је", каже Ђоковић.

Сина је храбрио током тешког периода.

"Говорио сам му да је најбољи и да ће бити најбољи док год игра тенис. Много је теже вратити се на врх него дотле доћи, а њему су била потребна само четири месеца. Све од њега зависи, други се не питају ништа. Тако ће бити док је он одлучан у томе да буде најбољи. Одлучан јесте да док све те рекорде не пообара неће престати да се бави овим спортом", закључује Ђоковић и жали само због тога што не може да буде бољи и чешћи деда својим унуцима. 

"Ретко долази, сам одлучује о својој судбини, ми смо ту да подржимо, а волели бисмо да дођу, да бисмо мало више виђали унуке јер смо их до сада јурили по свету да бисмо их видели. Волео бих да будем мало бољи деда и чешћи деда, али је то тренутно немогућа мисија. Новак је као чергар, увек је на службеном путу, не знам колико је пута обишао Земљу", истакао је старији Ђоковић. 

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар