"Novaka zapadni svijet ne voli!''

Srđan Đoković, otac najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, očekivao je da će njegov sin prevazići takmičarsku krizu iz poslednje dve godine.

Tenis 05.11.2018 | 22:15
"Novaka zapadni svijet ne voli!''
Istakao je da su Novaka od polovine 2016. do polovine ove godine, tokom krize pogađali zlonamerni komentari iz Srbije na internetu, ali je dodao da su oni bili u manjini.

Srđan je siguran da će njegov sin biti najbolji dok god to bude hteo, jer se sada njegovi protivnici ne pitaju gotovo ništa.

"Ja sam optimista, on je moje sve snove ostvario pre nekoliko godina i neverovatno je šta radi dečko. Poznajući njegov sklop i diciplinu, bio sam ubeđen da će povratak povratak biti brz", počeo je priču Đoković u jutarnjem programu TV Prva. 

Bilo je i komentara ljudi da se to nikada neće desiti. 

"Teško je kad se neki takvi komentari pojave, ali su u manjini. Bespredmetno je o njima pričati, pa ću se obraćati većini koja Novaka gleda kao deo svoje porodice i naroda. Oni drugi koji su nezadovoljni svojim životom i umesto da im tuđi uspeh bude motiv da i sami nešto urade, oni nipodaštavanjem tuđeg uspeha pravdaju svoje neuspehe i oni su nebitni". 

Novakov otac smatra da je bilo i zlonamernih pojedinaca, ali je većina bila uz Novaka i molila se da se vrati na vrh. 

"Ima tu i pojedinaca, ali su manjina. Ogromna većina je uz Novaka, oni su se molili i palili sveće za njega. Većina je proistekla iz naroda i pomogla je da se tako brzo vrati na vrh", kaže stariji Đoković. 

Period između je prema njegovim rečima bio težak, ali ne i najteži u karijeri trofejnog tenisera.

"Najteže je bilo njegovo stvaranje, a onda i ovo sada. Teško je jer je i poosvajao ogroman broj trofeja, a onda su se pojavili zlonamerni komentari... Pogađali su ga jer su njegova jedina kopča sa njegovom zemljom te društvene mreže i ono što pročita na internetu. Nije bilo lako ni njemu ni njegovoj porodici, ali to je manjina i nećemo o njima", priča Đoković, koji na konstataciju novinarke kaže da je udela u povratku imao i inat.

Našem teniseru zapadni svet nije naklonjen - napominje njegov otac.

"On je deo srpskog naroda, a mi smo poznate inadžije. I tamo kad navijaju protiv njega on hoće da pokaže ko je pravi i ko je satkan od čelika. Taj zapadni svet ga ne voli, cene ga i poštuju, ali ga ne vole. Moraće da se pomire sa time da je najbolji na svetu i da će biti najbolji u istoriji. Zašto igra najbolje u Kini - pa eto zato što tamo oseća ljubav", kaže Srđan. 

Dok je Novak na putu, on i Dijana Đoković su uglavnom u Srbiji, zbog čega se Srđan ne kaje i kaže da nema razloga da ne bude sa svojim narodom i da nema čega da se stidi. 

"Nismo genocidni, ubice i koljači kako nas predstavljaju, normalna smo zemlja sa normalnim narodom. Novak je uvek isticao odakle potiče, sada više to ne radi jer nema potrebe. Sada svi znaju da je Novak jednako Srbija i obrnuto". 

Prokomentarisao je i nedavno gostovanje u jednoj emisiji kada je spomenuo Rodžera Federera.

"Što bi Novak imao problem zbog toga? Ja imam 57 godina i odlučujem ko mi se sviđa, a ko ne. Znam šta je radio Federer kad je Novak bio mlad. On se promenio, priznao je da je pogrešio i to je u redu, ljudski je", kaže Đoković.

Sina je hrabrio tokom teškog perioda.

"Govorio sam mu da je najbolji i da će biti najbolji dok god igra tenis. Mnogo je teže vratiti se na vrh nego dotle doći, a njemu su bila potrebna samo četiri meseca. Sve od njega zavisi, drugi se ne pitaju ništa. Tako će biti dok je on odlučan u tome da bude najbolji. Odlučan jeste da dok sve te rekorde ne poobara neće prestati da se bavi ovim sportom", zaključuje Đoković i žali samo zbog toga što ne može da bude bolji i češći deda svojim unucima. 

"Retko dolazi, sam odlučuje o svojoj sudbini, mi smo tu da podržimo, a voleli bismo da dođu, da bismo malo više viđali unuke jer smo ih do sada jurili po svetu da bismo ih videli. Voleo bih da budem malo bolji deda i češći deda, ali je to trenutno nemoguća misija. Novak je kao čergar, uvek je na službenom putu, ne znam koliko je puta obišao Zemlju", istakao je stariji Đoković. 

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar