Повређен скоро читав тим Белгијанаца!

Ефекат лета без паузе! Последњи из строја испао Ромелу Лукаку!

Фудбал 06.11.2018 | 08:00
Повређен скоро читав тим Белгијанаца!
Говорили су о томе, између осталих, Јирген Клоп и Жозе Мурињо. С разлогом, јер су им се играчи са Првенства света у Русији вратили исцеђени попут лимуна. Уследила је клупска сезона, па репрезентативне паузе због новоформиране Лиге нација, а ритам од по две утакмице седмично очигледно узима их је већина преморена.

Осећа се потрошња материјала, о чему сведочи податак да су чак деветорица репрезентативаца Белгије била или су и даље повређена. Последњи је из строја испао Ромелу Лукаку, пошто је према Мурињовим речима у петак јутро повређен напустио тренинг Манчестер јунајтеда, самим тим није у конкуренцији за гостовање Бормуту. Не зна се кад ће опет на терен, јер је, каже португалски стручњак, повреда таква да захтева додатна испитивања.

У сваком случају, робусни центарфор није први који је платио цену напорног лета и останка у Русији до претпоследњег дана турнира, кад су Црвени ђаволи у борби за бронзу савладали Енглеску. Осим њега тренутно не могу да играју ни његов клупски колега Маруан Фелаини, Тотенхемов ЈанВертонген, Кевин де Брујне из Манчестер Ситија се већ други пут повредеио, не може на терени на нападач Кристал Паласа Кристијан Бентеке, Барселона не рачуна на штопера Томаса Вермалена.

А у претходна два месеца на боловању су били још Еден Азар (Челси), Муса Дембеле (Тотенхем) и Симон Мињоле (Ливерпул).

За дивно чудо, иако склон повредама, Венсан Компани је зазад издржао некако. Као и ТобиАлдервирлед, на пример, али претходна имена можда натерају челнике УЕФА и ФИФА да смање оптерећење, јер није, ваљда, све у новцу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар