Povređen skoro čitav tim Belgijanaca!

Efekat leta bez pauze! Poslednji iz stroja ispao Romelu Lukaku!

Fudbal 06.11.2018 | 08:00
Povređen skoro čitav tim Belgijanaca!
Govorili su o tome, između ostalih, Jirgen Klop i Žoze Murinjo. S razlogom, jer su im se igrači sa Prvenstva sveta u Rusiji vratili isceđeni poput limuna. Usledila je klupska sezona, pa reprezentativne pauze zbog novoformirane Lige nacija, a ritam od po dve utakmice sedmično očigledno uzima ih je većina premorena.

Oseća se potrošnja materijala, o čemu svedoči podatak da su čak devetorica reprezentativaca Belgije bila ili su i dalje povređena. Poslednji je iz stroja ispao Romelu Lukaku, pošto je prema Murinjovim rečima u petak jutro povređen napustio trening Mančester junajteda, samim tim nije u konkurenciji za gostovanje Bormutu. Ne zna se kad će opet na teren, jer je, kaže portugalski stručnjak, povreda takva da zahteva dodatna ispitivanja.

U svakom slučaju, robusni centarfor nije prvi koji je platio cenu napornog leta i ostanka u Rusiji do pretposlednjeg dana turnira, kad su Crveni đavoli u borbi za bronzu savladali Englesku. Osim njega trenutno ne mogu da igraju ni njegov klupski kolega Maruan Felaini, Totenhemov JanVertongen, Kevin de Brujne iz Mančester Sitija se već drugi put povredeio, ne može na tereni na napadač Kristal Palasa Kristijan Benteke, Barselona ne računa na štopera Tomasa Vermalena.

A u prethodna dva meseca na bolovanju su bili još Eden Azar (Čelsi), Musa Dembele (Totenhem) i Simon Minjole (Liverpul).

Za divno čudo, iako sklon povredama, Vensan Kompani je zazad izdržao nekako. Kao i TobiAldervirled, na primer, ali prethodna imena možda nateraju čelnike UEFA i FIFA da smanje opterećenje, jer nije, valjda, sve u novcu.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar