Ко је кртица у свлачионици Бајерна?!

И резерве морају на загревање пре утакмице… Хамес не поштује!

Фудбал 05.11.2018 | 22:30
Ко је кртица у свлачионици Бајерна?!
Нико Ковач је дефинитивно изгубио поверење Бајернове свлачионице. Хрватски стратег јесте везао четири победе, што у Бундеслиги, што у Лиги шампиона у ДФБ купу, међутим, простојан однос са играчима никако да успостави.

Већ смо писали како је по доласку из Ајнтрахта увео нова правила, од којих се многа не допадају фудбалерима минхенског гиганта. Забрана коришћења мобилних телефона током заједнилчких оброка и у амбуланти за опоравак, получасовна вожња бицикла после сваког тренинга, вето да медијима достављају информације око састава тима... Проблем је настао због тога што ништа од наведеног Баварци не поштују, чиме се урушава ауторитет Ковача, па је прибегао новој методи.

Он гласи: пред сваки меч обавезно је загревање свих фудбалера. Не само стартера, већ и резерви. Може да се разуме жеља струке, свако има свој начин рада, међутим, тешко је контролисати его сваког од њих. Поготово што је пред гостовање Волфзбургу уочио да су се Франк Рибери и Џером Боатенг (касније нису ни ушли у игру) лагано истезали под надзором кондиционог тренера. Кад је правило уведено, први се оглушио Хамес Родригез на прошлосуботњем гостовању Мајнцу. Остао је Колумбијац у свлачионици док су остали били на терену. Можда из револта што добија скромнију минутажу него лане, јер је тешко прихватити да је заборавио на правило…

Даље, досадашња пракса подразумевала је да играчи имају десетоминуитни луфт од тренутка кад их клупски аутобус превезе до стадион да раде шта им воља пре него што уђу у свлачионицу како би обавили завршне припреме пред меч. Ковачу се није допало што су појединци време трошили на видео игрице, па је увео правило да се одмах из аутобуса, било да је реч о мечевима на Алијанц арена или у гостима, иде у свлачионицу. Да се држи пажња. И то је оправдан захтев. Само, да ли слушају сви?  

Како год, Билд је у четвртак објавио информације о новим правилима Ника Ковача и састанку од претходног дана у коме је тренер подсетио изабранике да не би требало да одају саставе тимова новинарима. Онда је у петак изнервиран дошао на тренинг, јер је у међувремену у штампи прочитао оно што је деклемовао иза затворених врата и што би, ваљда, требало да остане унутрашња ствар клуба. А онда је Билд и о том новом састанку обавестио читаоце, пласирајући додатну информацију да тренер Бајерна није желео играчима да саопшти стартере за данашњи дуел са Фрајбургом, из страха да не процури у јавност. Самим тим и до противника.

После свега логично је запиати се ко је кртица, ко одаје тајне, самим тим и ко жели смену НикаКовача?

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар