Ko je krtica u svlačionici Bajerna?!

I rezerve moraju na zagrevanje pre utakmice… Hames ne poštuje!

Fudbal 05.11.2018 | 22:30
Ko je krtica u svlačionici Bajerna?!
Niko Kovač je definitivno izgubio poverenje Bajernove svlačionice. Hrvatski strateg jeste vezao četiri pobede, što u Bundesligi, što u Ligi šampiona u DFB kupu, međutim, prostojan odnos sa igračima nikako da uspostavi.

Već smo pisali kako je po dolasku iz Ajntrahta uveo nova pravila, od kojih se mnoga ne dopadaju fudbalerima minhenskog giganta. Zabrana korišćenja mobilnih telefona tokom zajednilčkih obroka i u ambulanti za oporavak, polučasovna vožnja bicikla posle svakog treninga, veto da medijima dostavljaju informacije oko sastava tima... Problem je nastao zbog toga što ništa od navedenog Bavarci ne poštuju, čime se urušava autoritet Kovača, pa je pribegao novoj metodi.

On glasi: pred svaki meč obavezno je zagrevanje svih fudbalera. Ne samo startera, već i rezervi. Može da se razume želja struke, svako ima svoj način rada, međutim, teško je kontrolisati ego svakog od njih. Pogotovo što je pred gostovanje Volfzburgu uočio da su se Frank Riberi i Džerom Boateng (kasnije nisu ni ušli u igru) lagano istezali pod nadzorom kondicionog trenera. Kad je pravilo uvedeno, prvi se oglušio Hames Rodrigez na prošlosubotnjem gostovanju Majncu. Ostao je Kolumbijac u svlačionici dok su ostali bili na terenu. Možda iz revolta što dobija skromniju minutažu nego lane, jer je teško prihvatiti da je zaboravio na pravilo…

Dalje, dosadašnja praksa podrazumevala je da igrači imaju desetominuitni luft od trenutka kad ih klupski autobus preveze do stadion da rade šta im volja pre nego što uđu u svlačionicu kako bi obavili završne pripreme pred meč. Kovaču se nije dopalo što su pojedinci vreme trošili na video igrice, pa je uveo pravilo da se odmah iz autobusa, bilo da je reč o mečevima na Alijanc arena ili u gostima, ide u svlačionicu. Da se drži pažnja. I to je opravdan zahtev. Samo, da li slušaju svi?  

Kako god, Bild je u četvrtak objavio informacije o novim pravilima Nika Kovača i sastanku od prethodnog dana u kome je trener podsetio izabranike da ne bi trebalo da odaju sastave timova novinarima. Onda je u petak iznerviran došao na trening, jer je u međuvremenu u štampi pročitao ono što je deklemovao iza zatvorenih vrata i što bi, valjda, trebalo da ostane unutrašnja stvar kluba. A onda je Bild i o tom novom sastanku obavestio čitaoce, plasirajući dodatnu informaciju da trener Bajerna nije želeo igračima da saopšti startere za današnji duel sa Frajburgom, iz straha da ne procuri u javnost. Samim tim i do protivnika.

Posle svega logično je zapiati se ko je krtica, ko odaje tajne, samim tim i ko želi smenu NikaKovača?

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar