Соларију добродошлица четворком, Винисијус украо шоу!

Млади Бразилац први пут у стартној постави Реала на дебију новог тренера.

Фудбал 01.11.2018 | 18:15
Соларију добродошлица четворком, Винисијус украо шоу!
Промена тренера и одмах промена резултата. После дебакла од Барселоне (1:5), Реал Мадридје уписао убедљиву победу - 4:0 против трећелигаша Мелиље.

Наравно, тешко да је ико очекивао нешто мање од Мадриђана на излету у шпански аутономни градић на медитеранској обали Северне Африке, али сигурно да је свима у "краљевском клубу" лакнуло због успешног почетка Сантјага Соларија у улози тренера првог тима.

Победа је уписана у првој утакмици двомеча шеснаестине финала Купа краља, а оно што може да радује Соларија јесте добро изадње екипе у којој је било и неколико играча које је већ упознао у Б тиму.

Голове су постигли Карим Бензема (28. минут), Марко Асенсио (45+1), Алваро Одриозола (79) и Кристо Гонзалес (90+2).

"Играчи су били расположени, пуни ентузијазма и посвећени утакмици, тако да је резултат плод тога. Свесни су тешке ситуације у којој се налазе, али показали су карактер, трчали су и трудили се да постигну што више голова. Деловали су свеже и задовољно", констатовао је нови тренер Мадриђана.

Иако се није уписао у стрелце, 18-годишњи Бразилац Винисијус Жуниор пружио је одличну партију и уписао две асистенције.

"Задовољан сам његовом игром, као и целог тима. Он је талентован фудбалер,  али је млад. Тек му је 18 година и тек је стигао у клуб. Још се привикава на нови континент, на нову државу, на Реал Мадрид који је сам по себи као мали свет, на нове пријатеље, културу... Има још много да учи. Таленат је ту, али фудбал је много више од самог талента", опрезан је Солари.

Винисијус је стигао у Реал из Фламенга минулог лета за 46 милиона евра.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар