Solariju dobrodošlica četvorkom, Vinisijus ukrao šou!

Mladi Brazilac prvi put u startnoj postavi Reala na debiju novog trenera.

Fudbal 01.11.2018 | 18:15
Solariju dobrodošlica četvorkom, Vinisijus ukrao šou!
Promena trenera i odmah promena rezultata. Posle debakla od Barselone (1:5), Real Madridje upisao ubedljivu pobedu - 4:0 protiv trećeligaša Melilje.

Naravno, teško da je iko očekivao nešto manje od Madriđana na izletu u španski autonomni gradić na mediteranskoj obali Severne Afrike, ali sigurno da je svima u "kraljevskom klubu" laknulo zbog uspešnog početka Santjaga Solarija u ulozi trenera prvog tima.

Pobeda je upisana u prvoj utakmici dvomeča šesnaestine finala Kupa kralja, a ono što može da raduje Solarija jeste dobro izadnje ekipe u kojoj je bilo i nekoliko igrača koje je već upoznao u B timu.

Golove su postigli Karim Benzema (28. minut), Marko Asensio (45+1), Alvaro Odriozola (79) i Kristo Gonzales (90+2).

"Igrači su bili raspoloženi, puni entuzijazma i posvećeni utakmici, tako da je rezultat plod toga. Svesni su teške situacije u kojoj se nalaze, ali pokazali su karakter, trčali su i trudili se da postignu što više golova. Delovali su sveže i zadovoljno", konstatovao je novi trener Madriđana.

Iako se nije upisao u strelce, 18-godišnji Brazilac Vinisijus Žunior pružio je odličnu partiju i upisao dve asistencije.

"Zadovoljan sam njegovom igrom, kao i celog tima. On je talentovan fudbaler,  ali je mlad. Tek mu je 18 godina i tek je stigao u klub. Još se privikava na novi kontinent, na novu državu, na Real Madrid koji je sam po sebi kao mali svet, na nove prijatelje, kulturu... Ima još mnogo da uči. Talenat je tu, ali fudbal je mnogo više od samog talenta", oprezan je Solari.

Vinisijus je stigao u Real iz Flamenga minulog leta za 46 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar