Полиција директора уводила у фирму!

Вршиоца дужности директора Шумског газдинства Источни Дрвар Николу Јанковића полиција већ два дана обезбјеђује приликом доласка на посао, због тога што радници протестују јер нису задовољни његовим радом, сазнаје Српскаинфо.

Република Српска 01.11.2018 | 14:25
Полиција директора уводила у фирму!
Начелник општине Дрвар Горан Броћета рекао је за Српскаинфо да радници већ два дана организују протесте испред фирме и не дозвољавају директору да улази у канцеларију.

– Због тога га је полиција уводила у фирму. Он ту сам сједи, док су сви радници испред – појашњава Броћета.

Он каже да поред омаловажањава и поноживања српских повратника у Дрвару од стране кантона десет, нажалост то се исто почело дешавати и у Републици Српској, када су Јанковића довели из Рибника, а који је кадар Социјалистичке партије.

– Након његовог именовања почиње отпуштање радника из Дрвара, омаловажавање, пријетње отказима чак и физичком силом. Као начелник општине Дрвар и радник овог предузеће осјећам велику одговорност како за своје суграђане, тако и за своје радне колеге – каже Броћета.



Он истиче да сви добро знају да је Источни Дрвар велики послодавац за српске повратнике који живе у Дрвару у ФБиХ.

– Захтијевамо да се доведе адекватан кадар за директора ШГ и тиме се радници врате на посао и нећемо одустати од тога. Апелујем на све институције Републике Српске, управу Шума, посебно предсједника РС да што прије ријеше овај проблем, јер би ситуација могла измаћи контроли – поручује Броћета.

Он истиче да само траже да се Јанковић смјени и доведу људи који знају радити свој посао, а да садашњи директор не заслужује да води ниједну фирму.



Јанковић за Српскаинфо каже да је управо отишла Јединица за подршку МУП и да су остали само полицајци.

– Протести су организовани због 16 радника којима је истекао уговор од 90 дана и који не могу више да раде. На њихова мјеста су дошли други радници, којима ће уговор истећи за мјесец дана. Око тога се дигла цијела фрка, онда се ту налазе и друге ситнице. То су тривијалне стране због којих су се окупили – истиче Јанковић и додаје да се ради о лажима, преварама и подметањима.

Као основни разлог за протест истиче нови конкурс за директора Шумског газдинства, али и незаконите радње које је, како тврди, открио, а које се односе на рад претодног руководства.

– То се односи на опрему шумских сортимената и ммањак робе велике количине робе – каже Јанковић.

Он додаје да је он на овој позицији од августа ове године, али и да се пријавио на нови конкурс.

Извор: Српскаинфо

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Браца

01.11.2018 13:27

Покрића и Стевандића за директоре.....онда би видио шта је гола сјеча!...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РУГИП

01.11.2018 14:30

У свим институцијама и ЈП су лаици, незналице и они који слушају. Тако је у Геодетској управи- РУГИПП, турила земаљска и софтверска мафија икебану за директора која ништа не зна нити шта ради, али потписује по наредби, грунти, троши паре државне у криминал, узима светске кредите без потребе...

Name

дипл.инж.

01.11.2018 14:43

У шумарију искључиво треба дир. дипл.инж.шумар. Грађевина, Геодезија, пољопривреда и др. стручне науке, само из струке руководиоци, а нипошто они који немају везе са струком, ма..у им и политику и Ђокића и Дудука и Цвију и...

Name

израелац

01.11.2018 13:28

За 3 године неће бити радника... само полако, остаће полиција и директори, покоји луђак и пензионер... хаххаха глупани на власти

ОДГОВОРИТЕ
Name

Атв

01.11.2018 13:32

Јанковиц лопина

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сценарио Чајниче

01.11.2018 13:37

Исти сценарио као прошле године у Чајничу. Данима су људи протествовали, а на крају је сјео неки тутум, без квалификација, али добар полтрон-то називају "кадар". Смијенили су дипл. Инж шумарства, са преко 20 год стажа, из фирме. . Сјешће тако и овај, раднички захтјеви ће извисити, као и иначе. Џаба им се бунити, нека иду кућама, у питању су одабрани елитни кадрови, који су заштићени вишеструко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

01.11.2018 13:37

Зову пресједника РС да то ријеси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

01.11.2018 14:31

Засто се нико није запитао због цега протествују... немојте лицовати цовјека ако је радио у складу са законом. Испада да је крив зато сто је постовао закон јер изгледа у овој дрзави ако постујес закон крив си а ако га не постујес опет си крив и јадна је држава када се одмах зове предсједник за овакве ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Није реално

01.11.2018 15:12

Овде има само један проблем: децко са куповним правним факултетом не разликује букву од јелике и као такав не мозе водити СГ.

Name

Ре

01.11.2018 15:53

И не треба да разликује букву од јеле, његово је да руководи а не да буде шумар, возац или цистацица вец да распореди послове у складу са располозивим кадром. Када провјерис поријекло његове дипломе онда коментариси.

Name

Хахахххаха

01.11.2018 15:05

Цуј не дају директору да удје...Овако су и зворницки "доктори"...иста је то фела.све сами сљам и олос. Радниково је да ради а ако неце има ко хоце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУГОКОНТОВ

01.11.2018 16:55

То је све смишљено из кухиње СНСД Рибник,само је упаковано да изгледа овако,недавно је СНСД опозвао и начелника општине Рибник из СП,очгледно да им сметају коалициони партнери,желе све за себе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

02.11.2018 06:36

Све је то у режији Миле .Зна док прави нереде у Потоцима Мица куварица ће бити начелница.Чим нереди стану Мица курварица лети из општине,већ су јој спремили опозив.Обзиром да је Дрварчани пуну воле поставиће је за начелницу Дрвара мјесто Броћете који иде на виши ниво.Оставља овце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Момчило

02.11.2018 09:03

Колико сам схватио из текста, начелник једне федералне општине диже буну у Републици Српској. Е па неће моћи! Очекујем правовремену реакцију органа реда наше Републике!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Увала

02.11.2018 09:45

Иза овог протеста стоји Шпирић са Броћетом, бившим техничким директором овог предузећа и садашњим начелником Дрвара. Њихов задатак је да врате свог пијуна Бјељца којем је прије два мјесеца истекао четворогодисњи мандат, а за вд-а постављен је Јанковић из Рибника. Зашто Бјељац мора бити враћен? Због пара, фаворизовања Спирићевих и Броћетиних купаца и даље несметане крадје суме, чему је млади Јанковић, кадар СП-а стао на пут. Ових дана је завршен конкурс за директора који се бира на четири године. Пријавили се и Јанковић и Бјељац. Ако Јанковић остане, нема Шпирића и Броћете у криминалу. Зато се у медијима ствара слика како је Јанковић најгори директор, који никако не смије бити изабран. По савјету Шпирића, Броћета позива чак и Додика да се укључи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Букве

02.11.2018 15:38

У канцеларијама шумарства има више службеника него букве у шуми. Број службеника расте, а букви се смањује.

ОДГОВОРИТЕ