Шта се деси када једете бијели лук на празан желудац?

Бели лук је увек користан и често га препоручују стручњаци за дизање имунитета и због бројних других здравствених погодности.

Здравље 31.10.2018 | 13:10
Шта се деси када једете бијели лук на празан желудац?
Но, шта се деси када једете бели лук на празан желудац? 

Научници су открили да једење белог лука на празан стомак повећава његову ефикасност као природног антибиотика. То се дешава зато што су бактерије откривене и не могу да се одбране од "страшног белог лука". 

Бели лук садржи око 400 активних материја, богат је витаминима и минералима: аденозин, алицин, аминокиселине, биљна влакна, биљне масти, витамин А, витамин Б1 и Б2, витамин Ц, ензими, етерична уља, јод, калијум, калцијум, селен, сумпор и фосфор. 

Бели лук има дезинфекцијско, антибактеријско и фунгицидно деловање, упоредиво с најбољим антибиотицима. Најважнији састојак белог лука је ахоин чији ефект је бољи од деловања аспирина. Редовном применом подстиче прокрвљеност и олакшава проток крви, снижава повишени крвни притисак и масноће у крви, болести срца. 

Одличан је антиоксидант, па штити организам од деловања слободних радикала.

Б 92
фото:интернет

 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

здрава храна

31.10.2018 13:33

види цуда овдје паметњаковици немају коментара а сто мислите засто па зато сто бјели лук нема у себи састојак звани снсд

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ех

01.11.2018 12:41

Само да се зна,да ти од тог вируса болујеш и да те ни бели лук неће излечити!